Portretul unei inimi puternice: Valentina Apopei, călătorie de la Teologie la Medicină

Astăzi, ne întoarcem privirea către o tânără frumoasă și deșteaptă, Apopei Valentina, în vârstă de 24 de ani, cunoscută anterior sub numele de Vieriu (din Bicaz). Poate vă amintiți de ea din povestea unei fetițe înscrise la liceul teologic din Agapia, pe care am spus-o în trecut. Ei bine, acea elevă remarcabilă și-a dorit din tot sufletul să devină medic, trimițând rugăciuni către Dumnezeu; acum, iată că se află în anul IV la Facultatea de Medicină din Iași. Întotdeauna și-a dorit să facă ceva important în viață, să nu fie doar un simplu spectactor al existenței, ci să aibă o semnificație și să fie un sprijin de încredere pentru cei din jurul ei.

Deși poate părea fragilă la exterior, în interiorul său palpitează o forță și o ambiție remarcabilă. Nu a uitat niciodată de unde a pornit, nici de anii petrecuți studiind despre divinitate. Astfel, destinul a ghidat-o pe acest drum, iar astăzi este soția unui preot.

Ea își împletește cunoștințele teologice cu cele medicale, oferind astfel un suport complex oamenilor. În slujba credinței și a cunoașterii, Valentina găsește echilibrul perfect între a vindeca trupurile și a îngriji sufletele. Este un exemplu de dedicație și pasiune pentru ceea ce face, inspirând pe cei din jur cu reziliența ei și cu convingerea că prin educație și credință se poate clădi un viitor luminos.

sSunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru toate alegerile le care le-am făcut în viață. Am terminat cu mândrie – Liceul Teologic Ortodox ,,Cuvioasa Parascheva”, Agapia în anul 2019, iar în prezent sunt studentă în anul IV la Facultatea de Medicină, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Grigore T Popa” Iași. Alegerea de a studia la UMF Iași a fost una relativ ușoară, determinată deopotrivă de prestigiul universității și de distanța rutieră redusă între orașul meu natal (Bicaz) și Iași. Pot spune cu certitudine că cel mai puternic impact asupra mea l-a avut primul an de facultate, cu precădere stagiile și cursurile, în cadrul cărora am resimțit pentru prima oară faptul că domeniul ales este unul incredibil de vast, care necesită multă dedicare, studiu și nu în ultimul rând precizie și siguranță. Trecerea de la teologie la medicină nu a fost deloc ușoară, iar zilele de deznădejde erau conturate de un singur gând: ,, lucrurile bune în viață se obtin prin efort și perseverență”. Îmi doresc să termin cu bine această alegere, să fiu un medic dedicat semenilor și să nu uit niciodată de unde am plecat. Să le pot oferi oamenilor înțelegere, empatie și un serviciu medical de calitate. Privesc spre viitor cu două specializari în inimă, psihiatrie sau cardiologie, ambele variante fiind la fel de frumoase și pline de provocări. Am nădejde că la momentul potrivit, o să aleg cu bucurie și asumare varianta potrivită. În prezent, mă bucur de acești ani frumoși alături de soțul meu Ștefan, hirotonit recent diacon pe seama mănăstirii Golia. Alături de soțul meu, familie și toți oamenii dragi, reușesc să sper în viață și să fiu un om mai bun. La final, îi încurajez pe viitorii studenti să aleagă cu inima, fiindcă alegerile pe care le facem în viața noastră determină într-adevăr tipul de rezultate pe care le experimentăm și calitatea vieții pe care o trăim. Indiferent de domeniul ales, întotdeauna să căutăm rezultatele cele mai bune.

Valentina Apopei

„Nu regret nici acum că am păşit într-un cerc duhovnicesc!”

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate