Prefectul a deblocat criza creată de primarul de la Roznov (VIDEO)

Ieri, 29 septembrie, a avut loc o ședință la Prefectură unde au fost chemați toți factorii de decizie de la Roznov unde exista riscul să se închidă căminul de bătrâni și să ajungă acei oameni vulnerabili pe străzi din cauza faptului ca primarul liberal nu punea în aplicare o hotărâre de consiliu local.

Situația a fost detensionată și consilierii locali au fost de acord să voteze un proiect pentru binele bătrânilor din acest cămin, deși proiectul avea mari probleme de redactare și concepere.

Pentru moment, consilierii locali de la PSD si PRO Romania au ajutat la deblocarea situaţiei generate de primar, dar acest lucru nu înseamnă ca se termină problemele la Roznov, unde lucrurile se fac la ordin politic, nu în interesul cetățenilor.

Potrivit prefectului Adrian Niță, în 2011, prin hotărâre de Guvern, fostul spital din Roznov a fost transformat în cămin pentru bătrâni. Guvernul, prin Ministerul Muncii, a investit 2,3 de milioane de lei aici, iar, în urma crizei generate de retragerea licenței de funcționare a căminului, bătrânii riscau să fie dați afară din clădire.

În urma unui control ce s-a desfășurat în luna martie de către reprezentanții AJPIS, i-a fost retrasă licența de funcționare provizorie. Exista posibilitatea să se decidă de către factorii în cauză returnarea celor 2,3 milioane de lei, bani plătiți de roznoveni.

Am putut constata că domnul  primar nu a dus la îndeplinire hotărârea numărul 41 din 28 iunie 2022 care spunea că ar fi trebuit ca începând cu data de 1 august 2022 să aibă loc preluarea patrimoniului format din bunuri mobile/imobile și transferul bugetului Căminului pentru persoane vârstnice Roznov către Direcția de Asistență Socială Roznov. Deși, printr-o altă hotărâre de Consiliu Local din 28  ianuarie 2021 DAS a fost înființată, iată că primarul într-un an și jumătate nu a făcut nimic, putând așa cum era normal să avanseze cu toate diligențele necesare astfel încât acest cămin să funcționeze la parametrii normali, iar bătrânii de acolo să nu fie în pericol de a fi evacuați.

Nu s-au dus la îndeplinire aceste hotărâri, s-au tot tergiversat în Consiliul Local. Era necesară această întâlnire pentru a clarifica situația și primarul să ducă la îndeplinire hotărârile Consiliului Local.”, a precizat Prefectul.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate