Prefectul Adrian Niță: „Administrarea orașului merge foarte prost, nu am văzut nicio viziune”

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, și-a expus în cadrul unui interviu opiniile pe care le are despre modul în care se face administrația în municipiul Piatra-Neamț. Interviul în format video poate fi urmărit mai jos. Adrian Niță spune că în calitatea sa de prefect întâlnește frecvent cetățeni nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în oraș. Mai mult, în încercarea de a oferi sprijin pentru descâlcirea problemelor create de administrația locală, tot prefectul este arătat cu degetul ca fiind vinovatul de serviciu de către cei din gherila online a oponenților politici.

„Am văzut că am fost certat și atacat pe problema parcărilor, fără să aștepte motivarea instanței. Ei, prin omisiune uită să spună ceva. S-au bucurat atunci că în urma reclamațiilor pe care le-am primit de la oameni, de la diverse partide politice, entități, a mai intervenit cineva pe fir. Au uitat să mai menționeze că în urmă cu un an au înființat acel Birou destinat special pentru a rezolva problema parcărilor și un an de zile nu au făcut nimic.

De fiecare dată, și în cazul grădinițelor, școlilor, parcărilor, telegondolei…au dat vina pe PSD. S-au trezit că mai e o lună pentru Telegondolă și au pus bannere ca lumea să întrebe consilierii PSD. Nu am înțeles de ce lumea trebuie să întrebe consilierii PSD care sunt doar 5 în Consiliul Local, atât timp cât administrațiile din trecut ar trebui să răspundă pentru ce s-a întâmplat. Nu am înțeles de ce trebuie să își asume alții aceste lucruri. Minciuna care a fost atunci promovată, cum că poate fi ultima călătorie… iată că acum, recent, a fost o ședință de CL și s-a modificat programul de reorganizare, mărindu-se capitalul social cu suma datorată către ANAF și s-au mai prelungit călătoriile, nu era singura soluție atunci. Asta ca să vedeți cum se prezintă unele lucruri în cheie politică.

Eu nu am întâlnit cetățeni care să fie mulțumiți. În sondajul pe care l-a comandat PNL, într-adevăr sunt 12% din cetățeni sunt foarte mulțumiți de modul cum se administrează orașul. Administrarea orașului merge foarte prost, nu am văzut nicio viziune. S-a trecut foarte ușor peste promisiunile din campanie, se gestionează într-un mod haotic problemele orașului. Eu nu întâlnesc oameni mulțumiți, nu știu unde or fi. Nu am găsit niciun proiect care să ne aducă bunăstare.

Eu le-am atras atenția și m-am și implicat în anumite situații, cum a fost cu grădinița și știți că am preferat să  nu ies public să exploatez politic acest subiect. Au ieșit tot ei și m-au criticat. M-am implicat în situația exploziei din Dărmănești. N-am văzut pe nimeni de la primărie pe acolo, deși au un birou care se ocupă cu relaționarea asociațiilor de proprietari. Am ajuns în situații critice cu nepreluare de gunoi, sistări ale apei pentru neplată. Oamenii ăștia din primărie de la acest birou cu ce se ocupă? Eu știu doar că sunt plătiți și nu își fac treaba!”, a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate