Prefectul Adrian Niță, întâlnire cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român și Camera de Comerț și Industrie Neamț

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a coordonat o întâlnire între reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român și Camera de Comerț și Industrie Neamț. La discuții au mai participat reprezentanți ai organizațiilor patronale, corpurilor profesionale și instituțiilor de control de pe raza județului Neamț: ANAF, ITM, ANPC, Garda de Mediu, ISU.

Spre marea mea satisfacție, am reușit realizarea unui prim pas în dialogul constructiv între reprezentanții mediului de afaceri, ai corpurilor profesionale și reprezentanții acestor instituții și am identificat posibilitățile de colaborare mai strânsă în demersul comun de a reduce cât mai mult numărul firmelor cu abateri privind legalitatea în activitățile lor economice, precum și situațiile în care reprezentanții instituțiilor de control pot comite abuzuri în activitatea pe care o desfășoară.

Un astfel de dialog este absolut necesar pentru asigurarea unui climat în care să colaboreze eficient mediul de afaceri și cel al corpurilor profesionale din județul Neamț. Avem nevoie de un parteneriat loial și corect între mediul privat, instituții publice, asociații profesionale, organizații patronale și corpuri profesionale. Doar printr-o abordare unitară, autoritățile și mediul de afaceri își pot desfășura în cele mai bune condiții și cu eficacitate maximă proiectele actuale și viitoare.

Întrucât legislația în acest domeniu suferă mereu schimbări și apar noutăți, în perioada următoare, reprezentanții ANAF și ai Camerei de Comerț și Industrie Neamț se vor întâlni pentru a pune la punct un plan de informare a tuturor agenților economici, astfel încât să nu existe nicio scăpare în activitatea pe care o desfășoară aceștia, încălcând legea din neștiință.

a transmis prefectul de Neamț, Adrian Niță

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate