Prefectul Adrian Niță, prezent la startul Cupei orașului Bicaz la Șah (FOTO)

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a fost prezent astăzi, 31 martie, la startul care s-a dat celei de-a XIII-a ediții a Cupei orașului Bicaz la Șah.

Felicit organizatorii acestei minunate competiții, care a stârnit interesul a 128 de participanți de toate vârstele, veniți din mai multe zone ale țării dar și din străinătate. Turneul este omologat FIDE (Federația Internațională de Şah) şi F.R. Şah.

Este remarcabilă activitatea lui Sebastian Volcinsche, președintele Asociației Judetene de Șah Neamț, care luptă neobosit pentru promovarea acestui sport la noi în județ.

Un lucru extraordinar este faptul că în concurs a intrat și un copil de 15 ani, refugiat din Ucraina. Mi se pare o dovadă deosebită de omenie și de solidaritate, acceptarea lui în acest turneu de șah, organizat de Clubul de Șah „Bicazul“, în parteneriat cu administrația locală din oraș, societatea HeidelbergCement, Direcția Județeană de Sport și Tineret Neamț și Asociația Prologos.

Mai mult, Roman Yarmolemko, acesta este numele minorului din țara vecină, a câștigat astăzi primul meci. Din câte am aflat, el mers la primul concurs la vârsta de 6 ani și a luat locul I. La 10 ani a fost campion în orașul Nikolaev, iar la 12 ani el și colegii lui din echipa de care aparțineau au fost declarați campioni în Ucraina.

Le doresc succes tuturor competitorilor interesați de acest sport al minții și cele mai agere și inteligente mutări de pe tabla de șah să îi desemneze pe câștigătorii ediției!

a declarat Adrian Niță.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate