Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului: „Un moment de sărbătoare și uniune pentru români”

Ieri, 26 iunie, în contextul sărbătorii Zilei Drapelului, Adrian Niță, Prefectul județului Neamț, a transmis un mesaj emoționant în care a subliniat importanța și semnificația acestui simbol național.

Prefectul Niță a evidențiat că această zi este un moment de sărbătoare pentru toți românii, oferindu-le ocazia de a cinsti unul dintre cele mai prețioase însemne naționale – drapelul tricolor. El a citat cuvintele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care a subliniat că „drapelul este trecutul, prezentul și viitorul României, reprezentând chiar țara însăși”.

În mesajul său, Prefectul a evidențiat rolul tricolorului în istoria românilor, subliniind că acesta „i-a însoțit pe români în momentele de glorie, dar și în cele de cumpănă”. De-a lungul timpului, tricolorul a fost martor al momentelor importante din istoria României, precum câștigarea independenței, participarea la cele două Războaie Mondiale, realizarea Marii Uniri, Revoluția din 1989, intrarea în NATO și în Uniunea Europeană.

Prefectul Adrian Niță a îndemnat populația să cultive respectul față de cei care au lăsat moștenirea cea mai importantă – România. În acest sens, a încurajat purtarea tricolorului în suflet și a subliniat importanța unității și forței pe care o putem avea împreună.

Ziua Drapelului reprezintă un prilej de aducere aminte și de conștientizare a valorilor și identității naționale, invitându-ne să reflectăm asupra trecutului și să construim un viitor mai bun pentru România. Prin aceste cuvinte, Prefectul Adrian Niță a transmis un mesaj de unitate și mândrie națională, încurajându-ne să ne aducem aminte de importanța și semnificația drapelului tricolor în viața noastră de zi cu zi.

Astfel, cu spiritul înălțat și cu tricolorul în suflet, românii au fost îndemnați să sărbătorească această zi cu demnitate și bucurie, reafirmându-și atașamentul față de valorile și tradițiile românești.

Ziua de astăzi reprezintă un moment de sărbătoare pentru toţi românii, o ocazie pentru cinstirea unuia din cele mai preţioase însemne naţionale.

Așa cum spunea domnitorul Alexandru Ioan Cuza, drapelul este trecutul, prezentul și viitorul României, este România însăși.

De-a lungul timpului, tricolorul i-a însoțit pe români nu doar în momentele de glorie, ci și în momentele de cumpănă. Sub tricolor ne-am câștigat independența, am luptat în Primul și al Doilea Război Mondial, am realizat Marea Unire, am trecut prin Revoluția de la 1989, am intrat în NATO și Uniunea Europeană.

Sărbători cum este cea de astăzi cultivă in noi și in conștiința noastră respectul față de cei care ne-au lăsat cea mai importantă moștenire: Romania!

Vă îndemn să purtăm mereu în suflet tricolorul, iar împreună să fim uniți și puternici!

Adrian Niță, Prefectul județului Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate