Prefectul județului, Adrian Niță, intervine pentru a depăși pragul critic: Căminul pentru Persoane Vărstnice Roznov, în colaps

La Căminul pentru Persoane Vârstnice Roznov sunt cazați 29 de beneficiari, toți cu diverse probleme sociale și de sănătate. Din păcate, în momentul de față, acești oameni riscă să ajungă pe drumuri din cauza neglijenței celor ce cârmuiesc Primăria Roznov. Se pare că domnii din primărie se axează mai mult pe războaie politice, pe discuții controversate și pe „șmecherii”, în loc să se ocupe de lucrurile cu adevărat importante, lucruri pentru care au fost, de fapt, aleși.

Din fericire. situația a fost luată la cunoștință și de Prefectul județului nostru, domnul Adrian Niță, care a și intervenit pentru a găsi soluții:

Am urmărit astăzi, în cadrul unei mese rotunde, la care au participat factori de decizie de la nivel local, să deblochez o situație deloc simplă, care se înregistrează la Căminul pentru Persoane Vârstnice Roznov.

Acolo, din păcate, din cauza nerespectării unor hotărâri de Consiliu Local și a legislației în vigoare, conducerea Orașului Roznov a adus această unitate de protecție socială în faza de a i se bloca activitatea, prin retragerea licenței de funcționare a furnizorului de servicii sociale!

Pentru a se evita o astfel de situație – având în vedere că în prezent sunt cazați 29 de beneficiari cu diverse probleme sociale și de sănătate și care riscă să ajungă în stradă, marea majoritate neavând aparținători – am discutat cu conducerea administrației locale, a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț și cu reprezentanți ai grupurilor consilierilor locali din Roznov de la toate formațiunile politice, despre ceea ce trebuie urgent făcut, astfel încât la ședința de Consiliu Local din această după-amiază să se voteze cadrul legal în baza căruia să își desfășoare activitatea Căminul pentru Persoane Vârstnice și să se depășească orice sincopă actuală.

Mizez pe maturitatea politică a celor din legislativul local și din Primărie și sper să pună interesul oamenilor în fața luptelor lor politice! Eu i-am îndemnat să dea dovadă de seriozitate, pentru că lucrurile nu sunt deloc simple la această unitate socială.”, a transmis Adrian Niță, Prefectul Județului Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Roznov

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate