Pregătirea continuă a polițiștilor, o investiție în siguranța comunității (GALERIE FOTO)

În perioada 4-15 decembrie, cei 24 de absolvenți ai Școlilor de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr’’ din Câmpina și ,,Septimiu Mureșan’’ din Cluj-Napoca, care și-au început cariera la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, au parcurs un stagiu intensiv de pregătire, coordonat de Serviciul de Pregătire Profesională Neamț.

Programul de pregătire are 3 componente principale:

Componenta Teoretică

Un aspect esențial al programului este componenta teoretică, care se axează pe modul de intervenție al polițiștilor. Această etapă asigură deprinderea cunoștințelor și abilități necesare pentru a răspunde eficient la cerințele complexe ale muncii de poliție.

Componenta Practică

O altă dimensiune importantă a pregătirii o reprezintă componenta practică, unde polițiștii învață modul de folosire al armamentului și mijloacelor din dotarea lor. Acest aspect contribuie la creșterea nivelului de siguranță în comunitate și la asigurarea unei intervenții rapide și eficiente.

Adaptare și Integrare

Programul se distinge și prin componenta de adaptare/integrare în specificul muncii de poliție. Prin participarea la activități alături de polițiștii din structurile unde sunt încadrați, polițiștii își dezvoltă abilitățile profesionale și se integrează în comunitate.

Acest stagiu de pregătire nu este doar o etapă în cariera tinerilor polițiști, ci o piatră de temelie solidă pe care își vor clădi parcursul profesional.

Într-o lume în continuă schimbare, unde provocările sunt din ce în ce mai complexe, dobândirea cunoștințelor, abilităților și însușirea valorilor și responsabilităților specifice este o etapă extrem de importantă.

La acest stagiu de pregătire, alături de instructori din cadrul Serviciul de Pregătire Profesională Neamț au participat și polițiști din cadrul principalelor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate