Preșcolarii mutați de la Grădinița nr. 2 la internatul de la Cartianu au acum condiții bune. Mobilizare în câteva zile (FOTO)

Primăria municipiului Piatra-Neamț s-a mobilizat pentru mutarea preșcolarilor și activităților din cadrul Grădiniței cu program prelungit nr. 2 într-o clădire nouă, ca urmare a lucrărilor de reabilitare care au început la sediul grădiniței. Începând de ieri, 5 septembrie, activitățile acestei unități de învățământ se desfășoară într-un corp de clădire al Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”.

Pentru desfășurarea în bune condiții a activităților din cadrul grădiniței în noul corp de clădire au fost igienizate cu var și vopsea toate încăperile. În sălile de clasă au fost reparate geamurile, iar în cinci din cele șase săli a fost schimbat parchetul. De asemenea, au fost montate jaluzele noi. Sălile de clasă au o triplă funcționalitate – pentru activitățile didactice, masă și odihnă – și dispun de tot mobilierul și materialele didactice necesare. În baie au fost montate vase de toaletă adaptate pentru preșcolari și a fost suplimentat numărul de toalete, a fost efectuată o igienizare și au fost schimbate 12 baterii la chiuvete. S-au amenajat încăperi pentru vestiarul copiilor și al personalului nedidactic.

Locul de joacă exterior a fost relocat de la fostul sediul al grădiniței, s-au montat coșuri de gunoi, bănci și s-au efectuat reparații la canalizarea din curtea interioară.

În acest moment se lucrează la amenajarea cabinetului medical, care va deservi doar preșcolarii din această grădiniță.

ne-a transmis Primăria Piatra-Neamț

În toată această perioadă, activitatea a fost monitorizată zilnic și de inspectorul școlar general, Florentina Moise, care a susținut cu tot ce a putut, în limita competențelor, lucrările de amenajare a spațiilor conforme pentru preșcolari.

Informația ne-a fost confirmată și de părinții acestor copii nevoiți să se mute într-o altă clădire care în urmă cu nici două săptămâni nu avea spații potrivite și igienizate pentru desfășurarea activităților educaționale destinate preșcolarilor:

Se pare că în ultimele 3-4 zile s-au mobilizat cu adevărat, iar locația, Internatul de la Cartianu, arată bine acum. Clasele au parchet nou toate, tot etajul este văruit, iar baia este OK, acceptabilă, oricum nu se compară cu ce era. Acum există vase și chiuvete pentru copii de grădiniță, gresia curățată și dezinfectată, ușile vopsite. Am înțeles că zilnic a fost cineva de la Primărie care să verifice stadiul lucrărilor, iar azi dimineață (n. r. 5 septembrie), la deschidere, era și viceprimarul dl Marius Irimia care aștepta părerea părinților.”.

Pentru a vedea cum arătau spațiile înainte și pentru a urmări firul poveștii, puteți citi mai multe în articolul de mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate