Președintele Klaus Iohannis a anunțat desemnarea lui Marcel Ciolacu ca prim-ministru al României în urma consultărilor politice

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut astăzi, 13 iunie, o declarație de presă la Palatul Cotroceni în urma consultărilor cu partidele politice parlamentare. După consultări, Președintele a anunțat decizia sa cu privire la desemnarea noului prim-ministru al României.

În cadrul declarației, Președintele Iohannis a subliniat modelul nou adoptat de coaliția de guvernare la constituirea sa acum un an și jumătate. Acest model a presupus schimbarea premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a condus un guvern format din miniștri desemnați de partidele aflate în coaliție și, în această perioadă, România a trecut prin diverse crize, inclusiv criza energetică și inflația, înregistrând totodată o creștere economică semnificativă.

Președintele Iohannis a subliniat faptul că formalizarea rotației premierilor reprezintă un nou nivel de implicare și seriozitate în cadrul coaliției de guvernare. Stabilitatea a fost promisă și a fost oferită românilor, iar guvernarea a reușit să gestioneze cu succes crizele și să rezolve problemele majore cu care s-a confruntat țara.

În urma consultărilor politice, Președintele Iohannis a anunțat că Marcel Ciolacu va fi desemnat în funcția de prim-ministru al României. Acesta a fost invitat să formeze un guvern al coaliției.

Președintele Iohannis i-a urat succes lui Marcel Ciolacu în negocierile pentru formarea guvernului și a exprimat dorința ca acesta să depună jurământul în cel mai scurt timp posibil.

Felicitări, Marcel Ciolacu, pentru desemnarea în funcția de premier al României! Sunt convins că (și) din această postură, veți promova valorile noastre fundamentale, precum solidaritatea socială și dezvoltarea sustenabilă și veți continua reformele economice și sociale, pentru reprezentarea intereselor cetățenilor României! De altfel, președintele PSD a demonstrat întotdeauna o abordare pragmatică, cu accent pe bunăstarea românilor. Echipa PSD Neamț vă susține și are încredere că veți lua decizii înțelepte pentru binele țării noastre. Succes tuturor colegilor care vor face parte din noua echipă guvernamentală! Zile cu spor, înțelepciune, determinare și dedicare!”, a declarat președintele PSD Neamț, Daniel Harpa.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate