Prevenirea consumului de substanțe interzise, una dintre principalele priorități ale IPJ Neamț (VIDEO)

În cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentanți ai IPJ Neamț marți, 10 octombrie, s-a ridicat problema consumului de droguri în rândul elevilor și, în special, corelația dintre consumul de droguri și existența dealerilor care vând aceste substanțe copiilor. La nivelul IPJ Neamț se organizează acțiuni de prevenție în școli, în acest sens, însă, potrivit reprezentanților Poliției, Agenția Națională Antidrog este cea care oferă asistență și consiliere consumatorilor de droguri. Prin urmare părinții care au copii care consumă droguri se pot adresa adresa direct celor din Agenția Națională Antidrog unde pot primi sprijin.

„Biroul de Siguranță Școlară efectuează în mod curent activități de prevenire în rândul minorilor, în incinta unităților de învățământ și cu privire la acest aspect al consumului de droguri. Este una dintre principalele direcții de acțiune: consumul de substanțe interzise și prevenirea faptelor de violență.”, a declarat Ceorap Bogdan Mihai, inspector de poliție la Biroul de Siguranță Școlară Neamț.

„Ne gândim la copii ca la niște potențiali consumatori sau, dacă suntem părinți, ne gândim la ce anume putem face pentru ca minorii să fie feriți în acest sens. Prevenirea victimizării minorilor pe această linie este o prioritate a Poliției Române din luna ianuarie a 2023. Activitățile au fost intensificate odată cu începerea noului an școlar. (…) Este foarte important să fim cu toții conștienți că un model ideal de prevenire nu implică doar informațiile transmise: cadrul legal, infracționalitatea legată de consumul de droguri, efectele consumului. Trebuie să umblăm puțin și la alte aspecte: motive – de ce ajung să consume droguri, cum ajung să consume droguri. (…) Prevenirea consumului de droguri nu se rezumă doar la minori, încercăm să atingem și celelalte segmente populaționale: șoferi, elevi la școlile de șoferi, părinți.”, a declarat Tablan Nicoleta, comisar de poliție la Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității Neamț.

Pe lângă activitățile de prevenție, IPJ Neamț colaborează și cu DIICOT Neamț pe linia de combatere a rețelelor de trafic de droguri.

Mai multe detalii în materialul video:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate