Primar prost plătit (6000 de EURO!), realizări pe măsură: „nimic nu are finalitate iar ce s-a finalizat ori este de proastă calitate, ori este neconform ori întâmpină dificultăți”. Facem o chetă?

Invitat în cadrul unei emisiuni în această dimineață, Prefectul Adrian Niță a fost întrebat de un cititor de ce nu ia măsuri pentru înlăturarea lui Andrei Carabelea din funcția de primar al Municipiului Piatra-Neamț:

Aici discuția e mult mai amplă și voi încerca cât mai succint să abordez acest subiect: știe toată lumea despre salariul domnului primar, este unul care ajunge undeva la 6200 de Euro salariul de bază dacă nu greșesc – dar trecând peste partea de salariu cred că ceea ce s-a întâmplat în oraș în ultimii 3 ani, 3 ani și ceva este fantastic, asta într-un mod negativ. Am văzut acum după sărbători că domnul primar – deși e plecat în concediu și a aflat toată lumea lucrul acesta – ieșea, ne ura „la mulți ani” cu niște filmulețe preînregistrate și dorea să ne arate cât de activ e la început de an parcurgând unele din șantierele din oraș. Am văzut acea hartă pe care o prezintă dumnealui care e plină cu tot felul de post-it-uri cu obiective la care se lucrează și proiecte implementate – problema e că NIMIC nu are finalitate iar ce s-a finalizat ori este de proastă calitate ori este neconform ori întâmpină dificultăți.

Eu credeam că domnul primar va începe cu obiectivele care s-au finalizat deja, și avea aici ce să menționeze: stațiile de autobuz de 60.000 de euro, sediul PNL de la Organizația Municipală care s-a finalizat la timp – nu mă așteptam să iasă după sărbători să ne prezinte niște obiective care și-au depășit deja termenul ca durată de finalizare. Știm – apropo de ce spuneați de copiii care sunt mutați în clădirea Consiliului Județean – la Școlile Normale, ce probleme au fost acolo și câte discuții s-au născut atunci când au fost mutați, și când nimeni nu a gândit în perspectivă și n-a gândit dinainte ce se va întâmpla cu toți acești copii și au fost anunțați în pripă, așa cum s-a întâmplat și cu cei de la grădinița de la gară – sunt foarte, foarte multe exemple.

Anul trecut și în celălalt an, de fiecare dată când am luat atitudine domnul primar a fost foarte fericit și a preferat să își împartă eșecul cu mine, să spunem așa, reușind foarte abil să împacheteze mesajele publice – și dacă vă amintiți, de exemplu, când am contestat acea decizie privind desființarea parcărilor (…) domnul primar a ieșit și a dat vina tot pe mine, deși de un an de zile avea un astfel de birou înființat în Primărie unde nu se angajase nimeni. Deși nu se întâmplase mare lucru și totul era făcut în pripă, atunci a preferat să spună că eu sunt de vină, de parcă eu răspundeam de parcările din oraș. Am anunțat atunci că îi voi da ocazia domnului primar să-și ducă la îndeplinire toate aceste proiecte mărețe și a avut acest termen – ca să spunem așa – până la finalul anului trecut.

De acum încolo o să începem să-l întrebăm și noi atât public cât și instituțional ce se întâmplă cu orașul acesta pentru că a avut tot timpul din lume, a avut toată răbdarea – cred că mai răbdători de atât nu au fost locuitorii niciunui oraș din lume față de ceea ce s-a întâmplat la Piatra-Neamț. Cred că trăim niște vremuri incredibile (…) – înainte, cel puțin, timp de 4 ani de zile până așteptam niște realizări din timpul campaniei electorale sau preelectorale, în an electoral, măcar puteam să circulăm prin oraș. Acum, timp de 3 ani și ceva, nu am avut nici posibilitatea aceasta – tot orașul a fost făcut praf, treceri pentru pietoni care nu pot fi folosite corespunzător de către persoane cu dizabilități, parcările sunt desființate, agenții economici nemulțumiți, taximetriștii nemulțumiți, piețele de cartier – Dărmănești și Mărăței – în paragină, deși, repet, s-au găsit bani pentru sediul de partid de s-a reabilitat și s-a modernizat, și arată foarte bine, îl putem vedea cu toții pe Bulevardul Republicii.

Nu știu ce putem contabiliza notabil pentru această conducere a Primăriei în ultimii 3 ani jumătate pentru că, sincer, dacă în 2024 mai ieșim în fața oamenilor să povestim despre asfalt, despre borduri și despre pavele cred că suntem cu mult depășiți iar în ceea ce privește opoziția – pentru că cel care a transmis mesajul vorbea și despre politică – eu știu că de mai bine de 20 de ani – ați observat că toată lumea vorbește despre oraș că a fost tot timpul de dreapta, a fost conducere PNL-istă, n-a câștigat PSD-ul – eu cred că din cauza unor înțelegeri nici n-avea cum să câștige PSD-ul Piatra-Neamț-ul dar vă garantez că o să aibă opoziție PNL-ul”, a declarat Prefectul Adrian NIȚĂ.

Întregul material video poate fi vizionat mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate