Primăria comunei Gârcina, condusă de primarul Mihai Gavril Gontaru, continuă să marcheze progrese semnificative

Primăria comunei Gârcina, condusă de primarul Mihai Gavril Gontaru, continuă să marcheze progrese semnificative într-o varietate de domenii, de la infrastructură și apă, la educație, sănătate și servicii sociale. Într-o scrisoare adresată cetățenilor, primarul a subliniat evoluția și angajamentul continuu al administrației locale în îmbunătățirea calității vieții în frumoasa comună Gârcina.

Infrastructură:

Lucrările la infrastructura rutieră sunt în plină desfășurare. Se asfaltează în mai multe zone, iar șantierul de pe drumul important care face legătura cu strada Dragoș Vodă din Piatra-Neamț e aproape pregătit pentru primul strat de asfalt. Un efort concertat este pus în aplicare pentru a minimiza disconfortul și a finaliza lucrările în cel mai scurt timp posibil. Aceste îmbunătățiri vor transforma cele 8 km de străzi de pământ din comună și vor aduce îmbunătățiri notabile în alte drumuri aflate în curs de reabilitare.

De asemenea, proiectul pistei ciclabile dintre Gârcina și Almaș este în plină desfășurare, oferind oportunități semnificative pentru pasionații de ciclism și pentru evenimentele precum Gârcina Bike Tour.

Apă:

În satul Almaș, lucrările la bazinul de apă și la racordări sunt în curs de desfășurare pentru a asigura o alimentare eficientă cu apă către gospodăriile din comună și din zonele învecinate.

Educație:

Școala Nouă din Gârcina, „Melchisedec Ștefănescu”, este în prezent în faza de finalizare, datorită unui proiect european în valoare de 1 milion de euro. Această inițiativă va furniza elevilor condiții moderne și echipamente adecvate pentru a-și dezvolta potențialul.

De asemenea, centrul social de zi din comună a fost reabilitat, oferind facilități precum o sală de informatică și o sală de lectură pentru elevii din Gârcina.

Sănătate:

La dispensar, un proiect important este în desfășurare, cu suport financiar din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în colaborare cu medicii de familie. Această investiție va îmbunătăți infrastructura medicală și va oferi un mediu mai sigur și mai confortabil pentru consultațiile pacienților.

Primarul Mihai Gavril Gontaru a transmis mulțumiri către președintele PSD Neamț și viitorul președinte al Consiliului Județean Neamț, Daniel Vasilică Harpa, pentru susținerea acordată în realizarea acestor proiecte de importanță vitală pentru comunitate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate