Primăria Piatra-Neamț a anunțat că se apucă de asfaltat Aleea Ulmilor însă a uitat să facă anunțul complet

Primăria Piatra-Neamț a anunțat că se apucă de asfaltat Aleea Ulmilor dar a uitat să facă anunțul complet așa că îi dăm o mână de ajutor.

1. Nu se toarnă covor asfaltic propriu zis ci doar stratul de uzură de 4-8 cm;
Ca să se reabiliteze sau modernizeze o stradă, lucrarea trebuie scoasă la licitație iar primăria vrea să ocolească licitațiile așa că la strada Aleea Ulmilor vorbim, în acte, doar de lucrări de reparații – adică scurmă puțin asfaltul vechi și pun apoi un strat subțirel dar nou de asfalt. Noroc că cei de la Publiserv își iau în serios treaba și de la o vreme fac aceste lucrări de reparații cu simț de răspundere și mai trainice, nu în bătaie de joc ca acum ceva ani.

2. Asfaltul ce se va pune pe strada Aleea Ulmilor va ține până la prima avarie deoarece sub această stradă sunt 2.500 metri de țeavă de apă expirată ca termen de viață și încă 2.800 țeavă canalizare depășită și ea ca durată de viață;

3. Capacele de canal vor trebui ridicate la cota asfaltului deoarece lucrarea figurează în acte ca reparație și nu au voie să frezeze destul de mult cât să ajungă apoi cu asfaltul la nivelul capacelor de canal, prin urmare vor trebui ridicate capacele la nivelul asfaltului.

Treburile acelea cu „nu asfaltăm înainte de a schimba conductele” sau cu „reabilităm și modernizăm” rămân doar pentru postările de pe rețelele de socializare, realitatea din acte și din teren e alta.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate