Primăria Piatra-Neamț, clarificări despre prețul la gunoi

COMUNICAT DE PRESĂ

28.06.2023

În ședința ordinară a Consiliului Local de pe 22 iunie s-au aprobat tarifele pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor din Piatra-Neamț. A fost necesară o hotărâre prin care să se stabilească un nou tarif, în urma închiderii depozitului ecologic din zona Vânători și depozitarea deșeurilor la Girov. Un alt aspect de menționat este că acest tarif nu a mai fost modificat în ultimii 3 ani.

Conform legislației în vigoare, după ce la depozitul ecologic de la Vânători a fost atinsă 75% din capacitatea de depozitare, municipalitatea avea obligația de a identifica un alt teren pe care să amenajeze un nou depozit ecologic. Pentru că la Girov există un depozit care încă deține o capacitate suficientă de stocare, primăria a optat pentru depozitarea deșeurilor la acest depozit, pentru o rezolvare cât mai rapidă și eficientă a situației.

Tariful pentru utilizatorii casnici aprobat în ședința de Consiliu Local este de 15,45 lei/persoană/lună (fără TVA), care a fost negociat cu SC Brantner Servicii Ecologice SRL. Tariful final pentru cetățeni include colectarea deșeurilor, sortarea, depozitarea și contribuțiile pentru economia circulară (indicator de performanță pentru sortare și deșeuri reziduale sortate).

În acest moment, ADI ECONEAMȚ se află în procedură de atribuire a contractului pentru serviciul de salubrizare către un operator pentru Zona 1, din care face parte și municipiul Piatra-Neamț. Primăria Piatra-Neamț ia în considerare, odată cu încheierea noului contract, să perceapă acest cost sub forma unei taxe, colectată direct de la cetățeni prin intermediul Direcției de Taxe și Impozite și care să fie virată operatorului, o propunere care va trebui supusă aprobării Consiliului Local.

Primăria municipiului Piatra-Neamț caută în continuare cele mai bune soluții pentru colectarea, sortarea și depozitarea deșeurilor de pe raza orașului în condiții cât mai bune pentru comunitate și mediul înconjurător.

Serviciul Comunicare – Primăria Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate