Primăria Piatra-Neamț, precizări cu privire la incidentul de la Școala nr. 2

Referitor la incidentul petrecut în această dimineață într-o sală de clasă a Școlii Gimnaziale Nr. 2, Primăria Piatra-Neamț face următoarele precizări:

Primarul Andrei Carabelea s-a deplasat la fața locului și, în urma discuțiilor cu direcțiunea școlii, s-au stabilit primele măsuri pentru remedierea situației. Mâine, la sediul Primăriei, va avea loc o ședință la care vor participa reprezentanții unității de învățământ și cei de la departamentele abilitate din Primărie, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru consolidarea, respectiv extinderea corpului principal al școlii.

Din fericire, niciun copil sau cadru didactic nu a pățit nimic în urma incidentului de astăzi de la Școala Gimnazială Nr. 2. Mâine vom avea o ședință cu direcțiunea școlii și colegii din Primărie, ca să găsim soluția optimă pentru clădirea școlii. Cel mai probabil, vorbim de o extindere a corpului principal, care să aibă loc suficient și pentru sălile de clasă din clădirea veche. Vom identifica sursa de finanțare pentru expertiză și studiul de fezabilitate, iar la următoarea rectificare bugetară vom aloca banii necesari.

Faptul că infrastructura educațională din Piatra-Neamț are mare nevoie de modernizare nu este o noutate, așa cum nici lipsa investițiilor în mandatele anterioare nu mai este. Am început un amplu proces de modernizare în 10 unități de învățământ, iar în acest moment, în jumătate dintre școlile orașului avem lucrări de reabilitare, pentru ca elevii și profesorii să aibă cele mai bune condiții pentru desfășurarea actului educațional. Mi-am setat acest obiectiv prioritar de la începutul mandatului și îl urmăresc îndeaproape. Ca să putem să le oferim copiilor noștri condiții optime în școli, grădinițe și creșe avem nevoie de colaborarea tuturor instituțiilor responsabile și implicarea unităților școlare.a declarat primarul Andrei Carabelea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate