Primăria Piatra-Neamț trebuie să explice la DNA cum a vândut terenurile Casei Pionierului

La începutul anului publicam un articol în care vă spuneam că ”Și-au împărțit terenul Casei Pionierului, dar au uitat să îl scoată din patrimoniul național”, iar la finalul articolului scria ”va urma”, deci acum urmează.

Ca o recapitulare pentru cei care nu știu povestea: Mare parte din terenul ce aparținea Casei Pionierului (cunoscută și ca Palatul Copiilor sau Casa Lalu – monument istoric) de pe strada Ștefan cel Mare a fost vândut de primărie în urmă cu mai mulți ani la prețuri derizorii unor persoane importante. Acum, fosta curte a Casei Pionierului s-a umplut cu vile de tip palat.

Cu toate că cei implicați la primăria Piatra-Neamț în vânzarea terenurilor de la Casa Pionierului au zis că ei nu au mâncat usturoi și că toată treaba este legală, se pare că organele de control fiscal și cele de anchetă penală au considerat că lucrurile stau puțin altfel, în sensul penal al expresiei. Noi aveam cunoștință de la începutul anului de deschiderea acestui dosar penal, dar nu aveam nicio confirmare oficială. Confirmarea a venit acum, dintr-o comunicare oficială între o instituție și o persoană direct implicată în acest caz.

Va urma…

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate