Primăria Piatra-Neamț zice că a depășit impasul pentru cuplarea la magistrala de apă

Până în această dimineață, când am făcut publică situația cuplării noii magistrale de apă, Primăria Piatra Neamț nu a menționat nimic despre niciun impas. Dar, după clipul nostru, s-a grăbit să ne spună că a depășit impasul. Ne întrebăm și noi, ca și oamenii: Care impas, onorată primărie, când ieri nu era niciunul recunoscut public?

Mai departe, primăria ne informează că ApaServ a dat coordonate greșite, de aceea au săpat greșit și nu au găsit magistrala veche de apă. Nu contrazicem acest lucru; ba chiar credem că primăria are dreptate. Totuși, directorul tehnic de atunci a fost concediat de la ApaServ. Și unde credeți că lucrează acum? Este consultant la cabinetul primarului municipiului Piatra-Neamț. Păi… cum vine asta? Angajezi la primărie fostul director tehnic de la ApaServ și acum îi critici pe cei de la ApaServ pentru că fostul director a furnizat date greșite? Ca să nu mai vorbim de faptul că fostul director tehnic de la ApaServ este acum consilierul primarului, tocmai pentru ca primăria să înțeleagă mai bine situația cu țevile și să evite săpături inutile… nu?

În fine, vă transmitem mai jos ceea ce spune primăria, care pare să nu înțeleagă cum stau lucrurile cu comunicarea și cu greșeala pe jumătate iertată. Se complică în explicații penibile care atrag după ele alte dezbateri, amplificând și mai mult situația.

Lucrările efectuate în aceste zile pe tronsonul Bulevardul Traian – Piața Mihail Kogălniceanu pregătesc cuplarea noii conducte la magistrala de apă: în zona dintre supermarketul Lidl și Colegiul „Gheorghe Cartianu” se va face legătura cu vechea magistrală ce coboară din rezervorul situat pe strada Fermelor.
Trebuie menționat că, înainte de instalarea noii conducte, Compania Județeană ApaServ a furnizat proiectantului coordonatele magistralei de apă cu o eroare de 5 metri, indicând o altă conductă, scoasă din uz. Situația a fost descoperită zilele trecute, în timpul săpăturilor pentru cuplare, astfel încât constructorul a fost pus în situația de a remedia problema prin săpături suplimentare până la conducta veche aflată la 5 metri distanță de capătul noii rețele.
Lucrările vor continua, în ciuda acestor situații neplăcute apărute în teren, de care nu este responsabil nici beneficiarul investiției, nici proiectantul și nici antreprenorul. După încărcarea noii conducte cu apă la magistrală și după obținerea avizului sanitar, se va trece la cuplarea rețelelor de distribuție din Mărăței. Aceste operațiuni se vor face etapizat, fără a afecta furnizarea apei în întreg cartierul, ci doar în zonele de intervenție.
Dat fiind că aceste lucrări se efectuează sub trafic, ne cerem scuze pentru disconfortul creat și îi rugăm pe conducătorii auto să respecte reglementările și semnalizările rutiere
.”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate