Primărița Ana Ancuța: „vom reuși să realizăm tot ce ne-am propus pentru dezvoltarea comunității”

Primărița de la Poiana Teiului, Ana Ancuța, și-a deschis sufletul și, ca de fiecare dată, și-a făcut timp pentru a ne mai împărtăși câte puțin din ceea ce înseamnă să fii în fruntea unei comunități. Nu este ușor, dimpotrivă; ba mai mult, pe lângă responsabilitatea pe care o are pe umeri, de multe ori a fost ținta unor răutăți. O femeie puternică, un om de admirat, care mereu a luptat pentru oamenii pe care îi conduce, pentru comuna în care locuiește cu mândrie și pentru care se zbate în fiecare zi:

Am spus mereu că iubesc oamenii și sunt conștientă că fiecare dintre noi trecem prin viețile altora din cel puțin un motiv. Fascinant e modul în care fiecare persoană cu care ne intersectăm ne arată alt fel de a fi al nostru. Oamenii cu adevărat speciali au reușit să-și pună amprenta asupra realizărilor din comunitatea noastră și cu siguranță vor rămâne alături de noi pentru a parcurge acest drum al dezvoltării.

Sunt constientă că avem nevoie de surse de finanțare care să acopere problemele locale, fie că este vorba de amenajarea localităţilor, drumuri, iluminat public, care să creeze infrastructura necesară pentru a susţine dezvoltarea locală. Acolo unde avem infrastructură locală, de regulă vin investitorii. Suntem în diferite stadii de elaborare a unor proiecte care să acopere nevoile cetățenilor, dar și ale întreprinderilor mici și mijlocii pentru a le realiza condițiile necesare unei dezvoltări durabile în vederea creării de noi locuri de muncă atât de necesare comunității în care trăim.

Putem discuta de proiecte de viitor:

  • Am depus prin Programul National de Investiții Anghel Saligny proiectul „Asfaltare drumuri din Comuna Poiana Teiului, județul Neamț” și vor fi modernizate un număr de 28 de drumuri.
  • Un alt proiect pentru care așteptăm aprobarea finanțării este ,,Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice – Muzeul Zoologic C. Romanescu – Dreptu, județul Neamț”, fiind depusă o cerere de finanțare prin PNRR.
  • De asemenea, avem pregătit un proiect legat de iluminatul public de pe raza UAT Poiana Teiului care va fi depus pentru finanțare imediat ce Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va publica Ghidul de finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu.
  • De la bugetul local, prin administrarea eficientă a veniturilor proprii suntem în procedura de achiziție a unui microbuz școlar care va fi folosit pentru transportul preșcolarilor și elevilor de pe raza UAT Poiana Teiului.
  • Tot de la bugetul local va fi finanțată și construcția unei Biblioteci comunale care va deservi atât elevii și tinerii din comunitate, cât și toții pasionații de lectură, indiferent de vârsta acestora.

Prin implicare, susținere, încredere, înțelepciune și răbdare sunt convinsă că vom reuși să realizăm tot ce ne-am propus pentru dezvoltarea comunității din care facem parte.

  • a declarat Ana Ancuța pentru ziarbicaz.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate