Primarul Andrei Carabelea a trimis o scrisoare pietrenilor ca să explice ce decizii greșite ia el

Primarul Andrei Carabelea a trimis o scrisoare pietrenilor ca să le explice ce nu se poate explica. Adică faptul că vrea să mai cumpere o dată clădirea de la Telegondolă pentru care pietrenii au plătit deja și orașul a fost îndatorat.

Trecând repede peste faptul că este inacceptabil să se ia banii de la pietreni și nu de la cei care au jefuit firma Perla Invest, haideți să vedem cum a ajuns Andrei Carabelea în această situație ingrată în care să nu poată să își promoveze proiectele în consiliul local?

Carabelea a ajuns aici dintr-un singur motiv. O decizie foarte proastă luată de PNL contra votului pietrenilor. Mai clar, PNL și Carabelea au decis să nu se facă la Piatra-Neamț o alianță politică conform procentelor de voturi exprimate de pietreni, ci și-au luat în alianță două partide mici și au dat posturile de viceprimari la USR și PRO România pe care să le poată manipula. Au ales această variantă fragilă de majoritate politică și au zis că aceasta este soluția pentru Piatra-Neamț.

Acum, la aproape doi ani distanță, proasta decizie de alianță politică îl pune pe Carabelea în postura în care este blocat fără voturile consilierilor PSD. Chiar și așa, orgoliile politice sunt mai importante pentru Carabelea și PNL decât orice altceva și nu ar propune o alianță politică conformă cu votului pietrenilor, ci păstrează partidele balama la conducerea primăriei, dar de partea cealaltă are pretenția ca să voteze cum vrea el și PSD-ul din opoziție, ba chiar îi ceartă pe consilierii din opoziție pentru că se opun.

Andrei Carabelea ar trebui să înțeleagă că și-a asumat că va trimite rachete pe Lună cu PRO România și USR și a zis că nu are nevoie de PSD, deci trebuie să se descurce fără PSD. Aceasta a fost voința și decizia lui. Carabelea și PNL au decis că PSD-ul trebuie să stea în opoziție și acum se supără că PSD se opune și trimite scrisori pietrenilor să le explice ce nu se poate explica.

Ca să fie noaptea minții și mai întunecată, domnul primar Carabelea acuză că toată lumea se opune, dar că nimeni nu a venit cu altă soluție. Păi cu ce soluție să vii ca să se cumpere a doua oară clădirea telegondolei? Cine e nebun să caute soluții la așa ceva? Acești bani trebuie plătiți de cei care i-au furat, nu trebuie să găsească nimeni soluții să acopere gaura de la Perla Invest. Soluția trebuie cerută de la DNA, nu la consilierii locali. Tupeu de liberali: sunt supărați că cei care se opun nu găsesc ei soluții mai bune să se acopere jaful de la Perla.

Scrisoarea primarului care caută soluții să acopere cu banii pietrenilor ce au furat băieții deștepți de la Perla Invest:

PS: În cazul în care primarul și echipa lui nu au fost atenți la evenimente, noi apreciem că persoana care i-a tăiat orice posibilitate de a obține voturile consilierilor PSD și de a negocia cu ei a fost chiar șeful lui de partid, George Lazăr, care a atacat agresiv PSD-ul în tot timpul în care Carabelea a încercat o mediere cu consilierii PSD. Șeful său de partid a fost cel care a ostilizat din toate pozițiile PSD-ul, blocând orice posibilitate de negociere și de dezbatere amiabilă.

Dacă a fost o înțelegere între ei ca primarul să se prefacă că vrea să treacă proiectul cu ajutorul PSD și celalat să facă PSD-ul să nu negocieze, atunci poate fi vorba de ceva smart. Diabolic, dar smart. Dacă cumva nu a fost o înțelegere, atunci înseamnă că George Lazăr l-a încurcat fără să vrea pe Carabelea sau vrea să îl vadă terminat din punct de vedere politic și să se bucure de insuccesul său la Piatra-Neamț și să aibă cât mai multe motive să îl scoată din jocul electoral la următoarele alegeri.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate