Primarul Andrei Carabelea denunţă public. Poliţia, DIICOT şi DNA sunt acum obligate să cerceteze

Primarul Andrei Carabelea a denunţat azi public faptul că a avut loc o tentativă de atac la siguranţa sănătăţii publice din Piatra-Neamţ. Mai precis, politicieni pe care primarul nu i-a nominalizat public au vrut ca prin acte infracţionale să oprească colectarea gunoiului din municipiul Piatra-Neamţ, ceea ce ar însemna un atentat direct la sănătatea publică şi o faptă penală extrem de gravă.

Faptele denunţate de primarul Carabelea sunt de natură să îngrijoreze profund orice cetăţean, iar dacă instituţiile statului nu intervin şi nu cercetează prompt aceste fapte reprobabile reclamate de primar, atunci inclusiv încrederea cetăţenilor în procurori şi sistemul de justiţie va fi grav zdruncinată.

Pe orice parte ai întoarce declaraţiile primarului Carabelea, tot despre fapte penale vorbim. Dacă primarul are dreptate, atunci cei vinovaţi trebuie daţi exemplu şi condamnaţi pentru ca nimeni să nu mai atenteze vreodată la sănătatea şi bunăstarea cetăţenilor dintr-un oraş. Dacă cumva, prin reducere la absurd, sunt informații folosite doar ca să panicheze populaţia şi să ducă în eroare organele de cercetare penală, ele oricum trebuie investigate.

Aşadar institiţiile cu atribuţii în acest sens sunt obligate să cerceteze aceste suspiciuni de fapte extrem de grave care atentează la sănătatea şi bunăstarea a zeci de mii de oameni din Piatra-Neamț.

Sperăm ca domnul primar Andrei Carabelea să pună la dispoziţia organelor de cercetare penală în regim de urgenţă toate dovezile pe care le deţine despre aceste fapte grave de corupţie. În cazul în care primarul se lasă intimidat de aceşti infractori periculoşi despre care a vorbit, vom face noi toate demersurile necesare pentru demararea cercetărilor penale ca cei care au vrut să atenteze la sănătatea pietrenilor să ajungă pe mâna justiţiei.

COMUNICAT DE PRESĂ

16.06.2023

Primarul Andrei Carabelea: „Din cauza unor ambiții politice, chiar în preajma Zilelor Orașului, cineva încearcă din răsputeri să țină orașul sub gunoaie. Așa nu se câștigă!”

În acest moment, societatea Brantner, care se ocupă de colectarea deșeurilor pe raza municipiului Piatra-Neamț, are interzis accesul la depozitul ecologic de la Girov, în vederea depozitării deșeurilor acolo. Acest lucru se întâmplă de câteva zile, deoarece operatorul depozitului de la Girov întârzie aprobarea solicitării făcute de societatea Brantner, deși aceasta deține toate autorizațiile necesare pentru depozitarea deșeurilor la Girov.

Din cauza unor ambiții politice, chiar în preajma Zilelor Orașului, cineva încearcă din răsputeri să țină orașul sub gunoaie, oprind accesul mașinilor Brantner să depoziteze deșeurile la groapa de gunoi de la Girov. Este un lucru inadmisibil și foarte grav, pentru că e vorba despre siguranța și sănătatea cetățenilor, precum și despre imaginea orașului. Jocurile politice încep să depășească limitele absurdului. Suntem în contact cu toți actorii implicați pentru a evita acest scenariu sumbru. Așa cum am anunțat deja, mi-am asumat decizia de a soluționa problemele care au condus la sistarea activității depozitului de deșeuri din Zona Vânători. Practic, printr-un efort comun instituțional, am reușit să menținem un flux coerent al colectării deșeurilor de pe raza municipiului Piatra-Neamț. Cine continuă să gândească sabotarea orașului pentru a afecta imaginea primarului nici nu va reuși și nici nu va obține nimic. Așa nu se câștigă!” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Biroul Comunicare

FOTO: Primăria Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate