Primarul Andrei Carabelea, explicații despre caverna de sub șosea: „Vom îndrepta imediat ce ne dăm seama a cui culpă este (…)Slavă Domnului că nu s-a întâmplat nimic mai grav” – VIDEO

Cum stă treaba cu „problema” – declarațiile Primarului Carabelea și concluziile noastre cu privire la craterul despre care am scris și aseară:

Se pare că este o cavernă formată de-a lungul unei rețele de apă – rețeaua nouă de apă. În ultimele 13 luni aici a fost realizată o nouă conductă de apă pe foraj dirijat și nu s-a putut evalua clar, corect situația cu eroziunea provocată dedesubtul asfaltului. Așa se face că a apărut această situație, nu a putut fi anticipată nici pe parcursul proiectării și a realizării studiului geo. În momentul de față se află aici echipajele Publiserv și constructorul care a executat această lucrare și care a venit să verifice care erau lucrările specificate în proiectul tehnic fix la acest punct kilometric – aici nu erau prevăzute lucrări de consolidare, această cavernă, acest canivou nu apărea absolut nicăieri – slavă domnului că nu s-a întâmplat nicio avarie considerabilă. Vom îndrepta imediat ce ne dăm seama a cui culpă este – mă voi ocupa personal să îndrum persoana/șoferul a cărui mașină a fost avariată cum poate obține despăgubirea pentru avaria respectivă. Slavă Domnului că nu s-a întâmplat nimic mai grav și vom fi mult mai vigilenți pe viitor, dacă mai apar astfel de denivelări, în prealabil să verificăm cu maximă celeritate dacă există situații de surpări de canivouri sub asfalt” a declarat Primarul Andrei Carabelea.

Din imaginile de la fața locului se pare că nu a fost vorba despre niciun cămin ci mai degrabă despre o groapă care s-a format ca urmare a unor infiltrații de la o instalație depășită ca termen de viață, neschimbată la timp. În orice caz, această groapă este clar că nu s-a format peste noapte doar că în acest moment anticipăm începutul unei vânători de vrăjitoare: nimeni nu își va asuma faptul că nu s-a verificat ce e dedesubt, pisica va fi pasată în mod sportiv de la unul la altul, vinovatul cel mai probabil va fi o țeavă, numai cei care trebuiau să prospecteze bine proiectul nu vor avea nicio vină.

Ca la noi…

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate