Primarul Carabelea vrea să bage copiii care nu mai încap în școli, în containerele care au fost folosite la Spitalul de la Lețcani

În această dimineață, primarul municipiului Piatra Neamț a fost invitat la o emisiune, în cadrul căreia a transmis o idee foarte neinspirată, după părerea noastră: la solicitarea Primăriei Piatra Neamț, containerele de la Lețcani să fie transformate provizoriu în săli de clasă pentru elevi, în contextul în care unele unități de învățământ sunt în renovări care durează prea mult și pentru altele, cum este cazul Școlii nr. 2, unde a căzut un tavan, primăria nu a găsit soluții.

„Suntem pe drumul cel bun cu lucrările la școli (…) Avem și noutăți mai puțin plăcute, ieri am participat la un consiliu de administrație, ca invitat, la Școala nr. 2, unde după incidentul petrecut în aprilie, vă aduceți aminte, cu acel tavan, evident, acel corp de clădire este închis, nu e funcțional și trebuie reorganizată cumva activitatea școlar-educațională. Nu avem o soluție de spații cu care să compensăm cele opt săli de clasă, dar o variantă ar putea fi acele containere despre care vorbeați, de la Lețcani. Le voi solicita expres Consiliului Județean (…) dacă tot nu sunt folosite acolo, măcar să reușim să rezolvăm o problemă locală, mai ales că urmează și alte școli să intre în reabilitare în primăvara anului viitor, cel puțin trei școli vor intra în lucrări complexe de modernizare, motiv pentru care o astfel de soluție ne-ar ajuta foarte mult.”, a transmis Andrei Carabelea, primarul Municipiului Piatra Neamț.

În momentul în care s-a pus problema frigului din aceste containere, primarul Carabelea a transmis: „Soluții cred că se pot găsi, până la urmă ideea este de spațiu, dotările și echipamentele medicale nu ne sunt necesare (…) Înțeleg că acele containere sunt deschise și sunt grupate câte două, în așa fel încât să iasă un compartiment funcțional și înțeleg că s-ar preta așa ceva și pentru amenajarea unei săli de clasă. Bineînțeles, trebuie să fie utilități, să fie rezolvate și alte probleme, dar mai întâi să vedem dacă există deschidere din partea Consiliului Județean să susțină o astfel de soluție, mai ales că e păcat să se irosească acele containere, care de atâția ani stau și sunt nefolosite.”

Într-un context în care educația ar trebui să fie prioritizată și dezvoltată cu grijă, propunerea primarului Carabelea de a introduce containere aduse de la Lețcani ca spații de învățare ridică semne de întrebare cu privire la calitatea și sustenabilitatea acestei abordări.

Desigur că cei de la Consiliul Județean Neamț nu au nicio treabă cu containerele de la Lețcani, acestea fiind de mult preluate în administrare de ISU, dar probabil Carabelea a introdus Consiliul Județean în discuție ca să poată, mai târziu, să asocieze problema cu grupul PSD, că din păcate așa lucrează administrația liberală de la Piatra-Neamț, încearcă să acopere lipsa de soluții și neputința administrativă cu atacuri și acuzații la adresa PSD.

Nu știm ce părere aveți dumneavoastră dar solușia de a băga copiii în containere de la fostul spital de la Lețcani este una total nefericită și dacă a fost folosită cumva cu intenția de a se război cu PSD-ul, este în același timp și o idee ticăloasă.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate