Primarul de la Roznov supune la vot proiecte pentru DAS Roman și apoi se supără că nu sunt votate

La Roznov, sub atenta supraveghere a primarului, niște incompetenți s-au apucat să înființeze o direcție de asistență socială. Aici a fost adusă fără concurs și pusă șefă o doamnă din Roman, orașul de baștină al șefului PNL Neamț. Respectiva doamnă, care înțelegem că și-a adus și niște rude cu ea, a lucrat la serviciul similar de asistență socială din Roman, orașul unde asistența socială a fost atât de prost aplicată încât a creat cel mai urât exemplu de cum să nu faci asistență socială.

Despre faptul că doamna susținută de primar și recomandată politic pe linie PNL să se ocupe de asistența socială din Roznov nu e nici pe departe un profesionist în asistența socială ne-am lămurit de mult din comportamentul pe care l-a afișat în ședințele de consiliu local, dar iată că acum a venit și dovada supremă că cei care încearcă să înființeze Departamentul de Asistență Socială de la Roznov sunt doar niște incompetenți.

La Roznov, acum, consilierii locali refuză iar să voteze Regulamentul de Organizare și Funcționare al DAS Roznov pe care primarul l-a pus pe ordinea de zi din nou fără să îl citească. Prima oara când au refuzat votarea au atras atenția primarului că regulamentul este plin de greșeli dar, din păcate, multe dintre aberațiile din acest regulament nu au fost modificate. Dincolo de faptul că regulamentul nu este unul aplicabil la un oraș de mărimea și cu problematica Roznovului, cei care se dau mari experți în asistență socială pe la primărie nici măcar nu au avut bunul simț elementar să îl scrie singuri. Cel mai probabil nici nu sunt capabili să facă un astfel de regulament, așa că l-au copiat de la orașul Roman și l-au adaptat pentru orașul Roznov. Din păcate, incompetența și indolența lor a fost atât de mare încât, după ce au copiat și au modificat, nici măcar nu și-au mai sacrificat 30 de minute să citească ce au scris, astfel că au uitat în regulamentul pentru Roznov numele Direcției de Asistență Socială Roman.

Faptul că persoana adusă să organizeze DAS Roznov a venit la recomandare politică fără concurs e clar. Faptul că angajările la acest serviciu vor fi sub suspiciunea de angajări pe pile și relații e iar foarte clar. Clar nu este de ce niște oameni care primesc niște funcții așa de bine plătite din banii roznovenilor nu sunt în stare să își sacrifice câteva zile și să facă singuri un regulament de funcționare.

Indiferent dacă regulamentul DAS Roznov a fost copiat din lene și aroganță sau a fost copiat pentru că erau prea incompetenți să îl facă singuri, concluzia este aceeași. Cei care se ocupă acum de înființarea DAS Roznov nu sunt profesioniști. Un profesionist serios nu va copia în veci nimic, ci va concepe de la zero tot. Chiar și în situația în care un profesionist s-ar inspira de undeva, sau ar folosi cadrul general al unui regulament ca să facă el unul nou, cu siguranță ar sta să recitească și să corecteze ce a scris și nu ar scăpa numele altui oraș în acte.

De ce s-a ajuns în această situație de blocaj? Simplu. Din cauza exclusiva a primarului care în loc să își concedieze incompetenții care îl fac de râs el iese cu postări pe rețelele de socializare și ceartă consilierii care nu votează ce propune el. Păi cum să voteze oamenii un regulament în care scrie că e pentru orașul Roman când ei sunt consilieri la Roznov? Cum să voteze oamenii aceia un regulament făcut de cineva care nu e în stare nici măcar să adapteze pentru Roznov ceea ce copie de la alte primării?

Chiar nu înțelegem cum crede primarul de la Roznov că incompetenții care nu sunt în stare să facă un regulament ca lumea vor fi în stare să administreze asistența socială din Roznov? Cu oamenii aceștia nu are cum să iasă decât o harababură totală în dezinteresul oamenilor din Roznov.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate