Primarul Dorel Berbecariu – PSD Neamț, un om care sfințește locul în comuna Costișa (VIDEO)

„Eu merg pe principiul că puterea exemplului lasă urme în societate și e bine de prezentat, chiar dacă modelul nostru nu e acela de a ne lăuda și de a ne pune în față.”, spune Dumitru Dorel Berbecariu- primarul comunei Costișa, la începutul unui material video emoționant care se înscrie perfect în campania inițiată de președintele Daniel Harpa și susținută de social-democrații nemțeni: „De Crăciun, Împreună!”.

De Sfântul Nicolae, două familii cu copii cuminți din comuna Costișa au putut dormi la căldură, în spații noi și frumos amenajate de oamenii locului, la inițiativa primarului Dorel Dumitru Berbecariu.

Am avut în vedere copilașii, știm că sunt liniștiți, că merg la școală și își văd de teme. Pentru noi a fost ca un fitil faptul că am auzit că mama i-a părăsit. Trebuia să le facem o bucurie și să încercăm ca până dă frigul, de sărbători, să locuiască în casă nouă, cât de cât.”, spune primarul.

Cei patru copii au 6, 8, 10 și respectiv 12 ani, iar acum sunt crescuți de bunica lor, tatăl lucrând în deplasare, pentru a le asigura cele necesare. Capul acestei familii, ajutat de frați, a început construcția unei locuințe, dar nu reușise să o finalizeze. Aici au intervenit primarul, Consiliul Local și oamenii de bine din comunitate.

O altă familie, din satul Dornești, a fost sprijinită în același mod. Astfel, mama și cei trei copii (un băiat de 18 ani care lucrează cu ziua, unul de 16 ani-licean și o fată de 14 ani- elevă în clasa a VIII-a) au avut și ei bucuria de a dormi în casă nouă, în noaptea în care Sfântul Nicolae aduce daruri celor cuminți.

Dorel Berbecariu nu este la prima faptă bună a mandatului său. A convins de fiecare dată Consiliul Local să se implice în cazuri sociale, cum a fost cel al unei persoane cu handicap din Mănoaia care locuia în condiții improprii. Pe principiul „tacem și facem”, au construit o căsuță nouă în care se poate locui acum în condiții decente.

În toate cazurile au sărit în ajutor și oameni din comunitate, contribuind la rândul lor cu sume de bani sau alte lucruri necesare pentru mobilarea locuințelor. „Le mulțumesc enorm și lor pentru promptitudine și pentru faptul că ne-au fost alături. Sunt prietenii noștri și asta înseamnă o comunitate, să fim alături. Cam acestea rămân și după noi, cei din funcțiile vremelnice.”, a declarat primarul de Costișa, Dorel Berbecariu.

El este cel mai tânăr primar din județul Neamț și se află la primul mandat.

Fie ca puterea exemplului să inspire cât mai mulți oameni simpli sau din administrație să facă cel puțin o faptă bună pentru semenii noștri.

***

Campania social-democraților nemțeni, „De Crăciun, Împreună!”, inițiată de președintele Daniel Harpa, va continua pe toată durata lunii decembrie. Cadouri speciale pentru copiii talentați, inclusiv donații de PC-uri,  pachete pentru bătrânii singuri, brad împodobit în casele familiilor defavorizate, proiecții de film, concerte de colinde sau case ridicate/ reabilitate – sunt doar o parte din ce pregătesc social-democrații în cadrul acestei inițiative.

Pentru oameni.

Fiți la curent cu Faptele Bune! Și, dacă inima vă îndeamnă, fiți alături de noi și de președintele Daniel Vasilică Harpa în această campanie generoasă. Împreună, păstrăm magia Crăciunului!

Mai multe informații puteți găsi pe pagina dedicată evenimentului: https://fb.me/e/7hJOFjdIPâ

Biroul de comunicare PSD Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate