Primarul Municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea îi sprijină pe tinerii premiați de National Space Society of America

În ședința extraordinară a Consiliului Local Piatra-Neamț de vineri, 15 aprilie, va fi supus aprobării un parteneriat între Primăria Municipiului Piatra-Neamț și Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț pentru premierea celor 12 membri ai echipei NEVES, care au obținut medalia de aur la concursul patronat de National Space Society of America. Membrii echipei NEVES vor fi premiați pentru rezultatele obținute la competiția internațională.

Fiecare dintre cei 12 membri va primi un sprijin financiar în valoare de 3000 lei, sumă care îi va ajuta în asigurarea cheltuielilor necesare deplasării la Luxemburg, de Ziua Europei, unde își vor prezenta proiectul în cadrul standului României, dar și la premierea din SUA. Tema competiției a fost conceperea unei nave spațiale, populată de o societate complexă, care să poată trăi și funcționa în spațiu, pe o perioadă nelimitată.

Proiectul elevilor pietreni a fost gândit și structurat în cele mai mici detalii, timp de 6 luni, de la proiectarea navei, organizare socială, asigurarea hranei, aspecte economice, regenerarea resurselor etc. „Echipa de la Colegiul Național „Petru Rareș” a obținut o performanță remarcabilă la un concurs internațional, iar premiile propuse pentru membrii echipei sunt atât o formă de sprijin, pentru a-i ajuta să participe la cele două evenimente, cât și un mod prin care îi încurajăm pe tinerii care performează. Elevii pietreni și-au reprezentat comunitatea și țara la o competiție de renume mondial și merită toată susținerea noastră.”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate