Primarul Nicolae Sălăgean a subliniat importanța Bicazului pe harta regalității din România

În cadrul manifestărilor dedicate celebrării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, vineri, 13.05.2022, a avut loc la Primăria Bicaz, dezvelirea unei plăci aniversare a emoționantului moment în care, în urmă cu 25 de ani, Regele Mihai I, aflat în vizită la Bicaz a sădit un arbore( un molid-picea abies), în curtea instituției, odinioară casă regală, reședință de vacanță și loc de refugiu al monarhilor României.

Cu acest prilej, domnul primar Nicolae Sălăgean a subliniat importanța Bicazului pe harta regalității din România, au fost susținute discursuri încărcate de emoție și de istorie care au amintit momente importante din viața familiei regale pe meleaguri bicăjene și un scurt tedeum dedicat comemorării membrilor familiei regale.

La eveniment au fost prezenți elevi ai claselor a XII a E și a XI a E Liceul Carol I Bicaz, precum și director adj. prof. Suzana Hrap, prof. Sîrbu Xenia, prof. Lazăr George, prof.Roxana Dumitrașcu, prof. Apopei Mihai prof. Iulia Popescu, prof. Mihaela Apetroei.

sursa:director adj. prof. Suzana Hrap

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate