Primarul Nicolae Salagean, îmbrăcat în port popular, a sărbătorit Ziua Iei la biblioteca publică a Bicazului

Sediul bibliotecii publice din Bicaz a fost gazda unui eveniment deosebit sâmbătă, 24 iunie 2023, când a avut loc cea de-a VII-a ediție a Zilei Iei. Însă, ceea ce a atras toate privirile a fost primarul Nicolae Salagean, care a făcut o apariție surpriză într-un port popular autentic.

Începând cu ora 13:00, biblioteca publică a fost transformată într-un adevărat colț de tradiție și cultură populară românească. Participanții la eveniment, îmbrăcați în ii frumos ornamentate, s-au strâns pentru a sărbători Ziua Iei, o sărbătoare dedicată promovării valorilor și tradițiilor românești.

Primarul Nicolae Salagean a făcut o impresie deosebită asupra participanților, apărând în fața lor îmbrăcat într-un port popular autentic. Cu un zâmbet larg pe chip, primarul a salutat mulțimea entuziasmată și a evidențiat importanța păstrării și promovării tradițiilor locale.

În discursul său, primarul Salagean a subliniat rolul esențial pe care îl are Ziua Iei în conservarea patrimoniului cultural românesc și în transmiterea valorilor de la o generație la alta. Acest eveniment nu doar că aduce comunitatea împreună, dar reafirmă și faptul că Bicazul se mândrește cu tradițiile și obiceiurile sale.

Evenimentul a continuat cu diferite activități cultural-artistice, în care participanții au avut ocazia să admire expozițiile de țesături tradiționale și obiectele de artizanat specifice zonei.

Ziua Iei, editia a VII-a, organizată la sediul bibliotecii publice din Bicaz, s-a dovedit a fi un adevărat succes, îmbinând tradiția și modernitatea într-un mod autentic. Evenimentele precum acesta, nu doar că promovează cultura locală, dar și întăresc legăturile comunității și aduc bucurie în sufletele celor prezenți.

Pe măsură ce evenimentul s-a încheiat, participanții au plecat acasă cu amintiri frumoase și cu convingerea că tradițiile românești trebuie să fie susținute și celebrate în continuare. Primarul Nicolae Salagean, prin apariția sa în port popular autentic, a dat un exemplu demn de urmat și a reafirmat angajamentul său de a proteja și promova cultura și tradițiile locale.

sursa foto: Mariana Calinescu

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate