Primarul PNL de la Roznov nu a înțeles nimic despre problema câinilor fără stăpân din propriul oraș

La ultima ședință de consiliu local de la Roznov ar fi trebuit să se voteze înființarea serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Roznov. Deoarece proiectul nu a trecut, primarul, greșit sfătuit, a avut o ieșire publică printr-o postare care demonstrează că nu a înțeles absolut nimic și nu e pregătit să facă nimic bun pentru situația câinilor fără stăpân din Roznov.

Fără nicio discuție, un astfel de serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân din Roznov trebuie înființat, doar că de la ce zice primarul la realitate distanța este de la cer la pământ.

  1. În primul rând, domnul primar Lică Pavel ar trebui să nu mai fie atât de mânat de răutate. A pus la postarea lui o poză tendențiooasă cu un câine care face parte din cea mai loială rasă și prezintă cel mai mic pericol. Este total nefericit ca primar să induci ideea ca acești câini ar fi ceva rău pentru oameni și să bagi spaima în copii și femei cu poze din astea fioroase, fără un context. Un gest tendențios al primarului.
  2. În al doilea rând, proiectul său a fost respins, dar nu din cauza opoziției. Chiar consilierii lui de la PNL au lipsit de la ședință.
  3. În al treilea rând, proiectul are multe greșeli și e bine că nu a trecut. Undeva zice că animalele vor fi cazate la operatorul care va concesiona serviciul, în altă parte zice de adăpostul pentru gestionarea câinilor din Roznov și mai sunt o mulțime de bâlbe, semn că cine a făcut proiectul de fapt l-a copiat de undeva și nu a înțeles nimic.
  4. La cum arată proiectul parca e făcut special ca să fie luat de o firma condusă întâmplător de un coleg din PNL, iar dacă și când e vorba de niște biete animale tot pe criterii politice se face treaba, înseamnă că la Roznov administrația locală nu se mai face bine niciodată.

Mai sunt multe alte lucruri de spus despre acest proiect care este cu adevărat necesar pentru orașul Roznov, doar că nu prea credem că cei de la primăria înțeleg prea multe. Special pentru domnul primar și echipa lui care se pare că nu înțeleg, nu cunosc și nici nu sunt capabili să rezolve problema câinilor fără stăpân, vom încerca în cele ce urmează să le explicăm mai pe înțelesul lor.

Ceea ce vrea să facă acum primăria prin concesionarea acestui serviciu este doar o formă de a arunca banii roznovenilor pe geam. Soluția nu este și nu începe cu capturarea și omorârea câinilor. Asta e o soluție de administrație sălbatică din evul mediu. E ca și cum te-ai tăvăli prin bălegar și apoi te-ai schimba cu o cămașă nouă, dar fără să te speli. Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân începe cu reducerea înmulțirii lor, respectiv cu sterilizări masive. Fără sterilizări masive, adică în forma actuală propusă de primărie, serviciul de gestionarea a câinilor fără stăpân va fi doar o formă de a jefui bugetul local și de a acorda încontinuu sume de bani unei firme care să prindă și să omoare câini. Ca și cum ai da bani zi de zi unei firme care să îți scoate apa din beciul unde ai o țeavă spartă, dar lăsând țeava spartă ca să aibă cineva de lucru la scos apa încontinuu.

Sperăm ca aleșii locali din Roznov să aibă înțelepciunea și să nu voteze proiectul în această formă. Un astfel de proiect trebuie votat de urgență și acest serviciu înființat de urgență, dar nu așa, pe genunchi. Primăria Roznov ar putea cere ajutorul ONG-urilor de protecția animalelor din Neamț sau din țară pentru a primi sfaturi despre cum să facă acest serviciu, dar asta ar însemna ca cei din primărie să recunoască faptul că habar nu au despre cum se gestionează problema câinilor fără stăpân și să îi roage pe cei care știu să-i ajute.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Roznov

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate