Primarul să ia notițe! Nu sabotează nimeni, de la niciun partid, niciun culoar de mobilitate

Recent a apărut la o publicație locală un articol despre ”CUM VOR PSD-IȘTII SĂ SABOTEZE CEL MAI MARE PROIECT DIN P. NEAMȚ. PLAN DE OPRIRE A LUCRĂRILOR LA CORIDOARELE DE MOBILITATE”

Articolul pe care îl puteți citi mai jos, este o înșiruire de aberații despre o reclamație la CNAIR făcută de cineva din sfera social democraților în vederea blocării culoarelor de mobilitate prin sistarea lucrărilor de la podul de la Orion de teamă ca nu cumva să termine Carabelea proiectele și să iasă primar încă o sută de ani.

Totul este o manipulare nereușită, deoarece CNAIR nu are nicio treabă cu podul de la Orion, deci nu ai ce reclama acolo. E ca și cum ai reclama lucrările din Piatra-Neamț la Direcția Sanitar Veterinară.

Mai mult de atât, chiar să fi avut CNAIR vreo legătură cu vreun pod din Piatra-Neamț, e o aberație să creadă cineva că ar suna cei de la CNAIR un jurnalist din Piatra-Neamț să-i spună că cineva a făcut o plângere la instituția lor.

Dar să lămurim repede minciuna gogonată cu ”jalba” făcută de cineva din cercul PSD la CNAIR.

Ca să scoatem piatra din baltă, deși știam că nu are nicio treabă CNAIR cu podul de la Orion, am întrebat oficial la CNAIR despre acest subiect.

Presupunem că s-au amuzat cei de la CNAIR de cererea noastră și de faptul că la Piatra-Neamț nu se știe că ei nu au treabă cu niciun pod din acest oraș, dar ne-au răspuns imediat.
Un răspuns mai mult decât clar care demontează orice suspiciune de conspirație a cuiva la nivelul CNAIR pentru frânarea lucrărilor de la podul de la Orion.

De aici încolo vine partea interesantă la care, cu tot respectul, îl rugăm pe domnul primar Andrei Carabelea să ia notițe.

La prima vedere ar părea o manipulare în interesul politic al primarului Carabelea și o victimizare a sa în fața PSD-ului rău care pune bețe în roate dezvoltării primăriei. Din acest motiv, vreo doi liberali zeloși chiar s-au apucat și s-au făcut de râs distribuind minciunile cu teoria conspirației PSD.

Totuși, dincolo de aparențe se pot observa efectele. Se conturează de fapt un nou conflict politic în care este atras primarul ce ar trebui să se supere pe presupusa nemernicie făcută de social democrați și să fie tentat să răspundă direct sau prin alte acțiuni de contraatac la adresa unui adversar politic care de fapt nu îl atacase. Totodată, se stimulează și orgoliul politic din zona PSD care a fost acuzat pe nedrept și uite așa se alimentează artificial tensiunea politică locală, Carabelea fiind atras fără voia lui în conflicte care îl consumă nervos și electoral.

Acesta este un exemplu care, fiind public, a putut fi demontat, dar cu siguranța lui Carabelea i se servesc periodic astfel de manipulări pe care nu le demontează nimeni și el rămâne cu impresia ca are de dus un război continuu cu cineva. O impresie toxică care îl împinge în mod inconștient la a fi acid la adresa altor politicieni care la rândul lor răspund direct sau indirect și uite așa se menține o stare de conflict politic care nu se mai termină.

Poate ar trebui ca domnul Carabelea să se mai maturizeze politic puțin și să discearnă între luptele politice reale și cele care i se fabrică, deoarece multe atacuri aparent făcute la adresa adversarilor politici ai lui Carabelea sunt făcute de fapt ca să îl țină ocupat pe Carabelea și să-i motiveze nevoia de hrănit mercenari necalificați.

Desigur că la această manipulare s-a servit la pachet și informația că cineva, posibil de la ziarpiatraneamt.ro, ar fi făcut ”jalba” la CNAIR, lucru imposibil, deoarece noi știm cu ce se ocupă fiecare instituție și în plus nu am văzut absolut nicio neregulă la structura podului de la Orion. Cel mai probabil primarul trebuia pus cap în cap și cu publicația noastră. Nu că ar fi mari relații de simpatie între primar și noi, dar probabil cineva s-a gândit că puțin gaz pe foc nu strică.

Iosub Robert

P.S.: Opinia noastră despre culoarele de mobilitate este una foarte proastă și a fost argumentată în zeci de articole până acum și vor mai urma. În schimb, cu blocarea proiectelor este altă poveste. Dacă erau de oprit, trebuiau oprite la început. Cine ar opri sau întârzia acum aceste proiecte ar face un mare rău în primul rând orașului Piatra-Neamț. Tot ce se va face după data de 31.12.2023 la aceste proiecte va fi exclusiv din banii pietrenilor, nu din bani europeni.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate