Primul eveniment cultural artistic al anului 2024: Armonii poetice – Eternul Eminescu

Primul eveniment cultural artistic al noului an este ETERNUL EMINESCU, proiect al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, instituție finanțată de Consiliul Județean Neamț, proiect care a debutat în anul 2004 și care a adus în atenția publicului vasta creație eminesciană interpretată de artiști consacrați ai scenei românești.

Ediția de anul acesta a Eternului Eminescu este un eveniment sincretic, în care poezia se îmbină cu muzica și arta plastică românească. Repertoriul muzical ales de pianista Mihaela Spiridon, dintr-un spectru larg al artei sonore internaționale, se împletește armonios cu versurile celor mai importanți poeți români recitate de actorul Marius Bodochi, un accent special fiind pus pe creația eminesciană.

Un rol important în întregul spectacol îl joacă arta plastică, opera pictoriței Mariana Papară integrându-se perfect și oferind un plus de atractivitate.

Intitulat „Armonii poetice – ETERNUL EMINESCU,spectacolul dedicat Zilei Culturii Naționale se va desfășura duminică, 14 ianuarie 2024, ora 17:00, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.

Întregul eveniment beneficiază de prezentarea omului de radio Sebastian Crăciun (Radio România Cultural).

Intrarea la eveniment se face pe baza invitației (20 lei/loc) care poate fi achiziționată de la sediul instituției organizatoare – strada Ștefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamț. Telefon: 0233/214.026.

Director,

Carmen-Elena Nastasă

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate