Primul pas spre independența energetică: Reactoare modulare mici pentru producerea energiei nucleare, în România

După cum vă spuneam și în articolul anterior, energia nucleară și gazul sunt considerate combustibili „verzi” de tranziție. Parlamentul European a votat, zilele trecute, respingând o moțiune de a se opune includerii acestora ca activități economice durabile din punct de vedere ecologic.

Și pentru țara noastră această decizie are o importanță deosebită, deoarece este un pas uriaș spre independența energetică.

Premierul, președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă consideră că energia nucleară este o soluție viabilă pentru atingerea obiectivelor de independență energetică și decarbonizare ale țării noastre, motiv pentru care este atât de importantă decizia de ieri a Parlamentului European de includere a acesteia în taxonomia UE.

„Am discutat despre acestea cu John Hopkins, președinte și CEO al NuScale, companie americană ce va dezvolta în România tehnologia reactoarelor modulare mici pentru producerea energiei nucleare (SMR).

Implementarea acestui proiect va contribui la valorificarea potențialului țării noastre de a deveni un hub regional de energie și la crearea de noi locuri de muncă.

Tehnologia reactoarelor modulare mici, dezvoltată de NuScale, respectă cele mai înalte standarde de siguranță nucleară și este o variantă eficientă de a obține energie curată, la costuri accesibile.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate