Proba de 500 de metri…tufe: un nemțean a fugit de Poliție după ce a abandonat mașina. Nici gând să oprească la semnalele agenților

La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Rediu, au efectuat semnal acustic și luminos pentru oprirea unui autoturism.

Conducătorul auto nu s-a conformat, fiind urmărit pe o distanță de aproximativ 2 km, acesta îndreptându-se spre lunca Bistriței, pe un teren neamenajat, unde a abandonat mașina, fiind identificat la o distanță de aproximativ 500 metri față de aceasta.

Conducătorul auto în vârstă de  51 de ani, din Rediu, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 21:30 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina  au efectuat semnal regulamentar de oprire, în localitatea Pângărați, a unei motociclete condusă de o persoană de sex masculin, care se deplasa pe D.C. Stejaru.

Acesta nu s-a conformat indicațiilor organelor de politie, continuându-și deplasarea, fiind depistată de polițiști pe raza localității Pângărăcior.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că motocicleta nu era înmatriculată, iar conducătorul auto, în vârstă de 15 ani, nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate