Problema apei la Roman: Citiți și vă minunați!

La Roman, țevile prin care vine apa sunt depășite demult ca termen de viață, sunt ruginite, sparte și cedează periodic, lăsând total sau parțial orașul fără apă.

Cei de la PNL, în special șeful PNL Neamț, George Lazăr, și senatorul PNL, Țapu Nazare, spun că țevile expirate trebuie schimbate de ApaServ, adică de CJ Neamț. De cealaltă parte, PSD Roman zice că trebuie ca primăria Roman să le schimbe.

Fără să comentăm acum această dispută pe tema „cine trebuie să le schimbe”, haideți să vedem cine poate obliga responsabiili, oricare ar fi aceștia, să schimbe țevile.

Când se oprește apa și se golește o instalație, dacă bagi capul într-o țeavă pe care vine apa pe care o beau romașcanii, elimini și sufletul din tine când vezi mizeria de acolo. Totul e o mâzgă care miroase a putred pentru că aceste conducte trebuiau scoase demult din funcțiune. Cu toate acestea, DSP Neamț, unde director este Radu Firăstrău, prietenul președintelui PNL Neamț, George Lazăr, se face că nu vede acest pericol la adresa sănătății romașcanilor ba mai mult spune că totul este bine. ”În cadrul monitorizării de audit a apei potabile efectuată de către personalul din cadrul DSP Neamț, până la 30 septembrie 2022 au fost recoltate 224 de probe fiind efectuate 478 de analize de bacteriologie și 280 analize chimice. Toate probele au fost corespunzătoare bacteriologic și fizico – chimic. Probele au fost lucrate în cadrul laboratorului DSP Neamț. De asemenea, au fost recoltate probe de apă în vederea determinării unor parametri precum: metalele grele, trihalometani, pesticide. Analizele au fost efectuate la Centrul Regional de Sănătate Publică Iași si nu au semnalate neconformități.

Acest șef al DSP, prieten al șefului PNL Neamț are posibilitatea și obligația să constate că țevile din Roman nu mai prezintă siguranță pentru transportul apei potabile către populație, să stabilească cine e responsabil și să îl oblige să le schimbe. De ce oare nu face nimic? De ce oare zice că apa din Roman este bună, deși după fiecare oprire vine de pe țevi ceva maro care numai apă de băut nu e? Oare acest prieten al șefului PNL nu știe ce e în interiorul țevilor? Nu știe prin ce focare de infecție trece apa pe care o beau romașcanii?

Iată cum arată țevile prin care vine apa pe care o beau oamenii din Roman iar DSP Neamț spune că a făcut analize periodic la apa care vine prin aceste conducte și este totul în regulă și nu are nici un motiv să facă demersuri să oblige pe nimeni să schimbe aceste țevi.

Curaj, domnule Radu Firăstrău! Sunteți director la DSP! E obligația dumneavoastră să stabiliți cine e obligat să schimbe țevile ruginite prin care vine apa la robinetele romașcanilor. Dacă e cumva obligația prietenilor din administrația liberală de la Roman și nu puteți face nimic pentru că sunteți subordonat politic, mai bine dați-vă demisia decât să acceptați să bea copiii din Roman apă „potabilă” ce vine pe acele conducte.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate