Problemele din Dărmănești și Lenin semnalate de cetățeni. Adrian Niță și echipa PSD au identificat deja soluțiile

La începutul acestei săptămâni, Adrian Niță, candidatul PSD la funcția de primar, și colegii din echipa PSD Piatra-Neamț au luat la pas zone din Dărmănești și Lenin pentru a vedea la fața locului aspectele semnalate de pietreni. Social-democrații din Piatra-Neamț au vizitat până în prezent mai multe zone din oraș, la cererea cetățenilor, pentru a identifica soluțiile optime.

Acest demers e urmare a inițiativei „Agenda de lucru pentru Piatra-Neamț”, o implicare activă a cetățenilor, tocmai pentru ca deciziile care afectează un întreg oraș să nu se mai ia din birouri, ci din rândul oamenilor. Despre agenda de lucru puteți citi mai multe aici – click.

Cartierul Dărmănești a fost destinația de la începutul acestei săptămâni. Oamenii ni s-au plâns de starea Pieței Dărmănești aproape goală în fiecare zi, în timp ce ei sunt nevoiți să-și cumpere fructele și legumele din supermarket sau de la Piața Centrală, aflată la câțiva kilometri. Am mai primit sesizări legate de starea spațiilor verzi și a mobilierului stradal, de tarifele pentru cimitir care au crescut de aproape 3 ori în ultimul an, de faptul că multe dintre punctele de colectare a deșeurilor din cartier nu au fost modernizate. Oamenii nu se simt în siguranță, iar peste acest sentiment vine și problema câinilor fără stăpân sau a oamenilor fără adăpost, care apelează la mila publică. Practic, problemele semnalate aici se regăsesc în toate cartierele orașului, iar administrația locală actuală se dovedește incapabilă să le rezolve.

În cartierul „Lenin” este chiar mai rău. Oamenii cu care am stat de vorbă se simt marginalizați de primărie, nepăsătoare în ceea ce privește problemele pe care le tot semnalează: nu face nimeni nimic! Lipsa unui loc de joacă pentru copiii din cartier, terenuri publice neîngrijite, câinii hoinari care coboară de pe Pietricica, modul de colectare a deșeurilor sau nesiguranța de a se deplasa prin cartier după lăsarea întunericului sunt câteva dintre aspectele care au fost semnalate, transmise și actualului primar, dar fără a le da cetățenilor vreo urmă de speranță că vor fi rezolvate în acest mandat.

Echipa PSD Piatra-Neamț, o echipă cu specialiști în toate domeniile ce țin de administrația publică, împreună cu candidatul nostru, Adrian Niță, are soluții pentru problemele ridicate de pietreni și le va implementa imediat după ce va ajunge la conducerea orașului. Vom continua deplasările în teren și discuțiile cu oamenii pentru a le nota și a identifica soluțiile.

Așteptăm în continuare cu interes ideile, nemulțumirile, sugestiile dumneavoastră prin mesaje trimise pe WhatsApp – 0728460750. Ne vedem prin oraș!

transmite echipa PSD Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate