Problemele din învățământul nemțean, pe masa Prefecturii. Adrian Niță: „Educația este un domeniu esențial unei națiuni și dacă nu este susținută, are de suferit întreaga țară!”

La data de 16 decembrie, la sediul Prefecturii s-a prezentat o delegație a Sindicatului Liber din Învățământ și Cercetare Științifică Neamț, care a reușit să expună câteva dintre problemele din domeniul educației și a cerut ajutorul Prefectului județului Neamț pentru soluționarea lor prin intermediul unei corespondențe pe care domnul Adrian Niță o va purta cu Guvernul României și Ministerul Educației.

Unul dintre aspectele sesizate vizează personalul nedidactic din învățământ, categoria cea mai vitregită la nivelul sistemului educațional, atât din punct de vedere al salarizării – 1.700-2.200 de lei net lunar, cât și al condițiilor de muncă, după cum a precizat liderul de sindicat Gabriel Ploscă. În cazul personalului didactic s-a pus accent pe faptul că debutanții au un salariu net de circa 2.600 de lei, motiv pentru care tinerii evită acest domeniu pentru desfășurarea activității.

O altă problemă din învățământ este dată de deficitul uriaș de personal nedidactic. Sindicaliștii au pus în evidență și lipsa cadrului legal pentru decontarea cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă pentru personalul nedidactic care își desfășoară activitatea într-o altă localitate decât cea de domiciliu. În timpul aceleiași întâlniri mi s-a adus la cunoștință și faptul că nu se acordă sporuri pentru condițiile de muncă, angajații din educație fiind singurii bugetari care nu beneficiază de un astfel de bonus, întrerupt în urmă cu 12 ani.

Voi transmite solicitările lor către Guvern. Educația este un domeniu esențial unei națiuni și dacă nu este susținută, are de suferit întreaga țară!”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate