Proiect al Consiliului Județean pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la spitalul din Piatra-Neamț

Unul dintre cele mai recente proiecte pe care le va implementa la Consiliul Județean Neamț vizează „Achiziția de echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în cadrul SJU Piatra-Neamț“.

Proiectul va fi depus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a proiectului, așa cum a fost aprobată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean din luna noiembrie este de 24.164.863 de lei, inclusiv TVA, din care cheltuielile eligibile sunt de 20.296.607 lei. Contribuția proprie a județului este de 3.868.255 de lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului și cu excepția a circa 10.000 de lei, toți banii aceștia se vor recupera de la bugetul de stat.

„Am decis implementarea acestui proiect având în vedere valorile certificate de Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, valabile pe anul 2021, referitoare la infecțiile nosocomiale.

Deși analizând procentele, ele nu par mari, unitatea sanitară are suficiente probleme în ceea ce privește infecțiile nosocomiale care, spre deosebire de alte unități sanitare din țară, la noi au fost raportate corect și recunoscute de către managementul spitalului. Cum aceste infecții nu dispar «ascunzându-le sub preș», îmi doresc foarte mult să implementăm proiectul prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru a realiza 3 săli de operație septice independente dedicate tratării pacienților infectați, o masă chirurgicală multifuncțională pentru fiecare dintre cele trei săli și dotările necesare, pentru a ține situația sub control.

Asigurarea condițiilor optime pentru tratarea pacienților la Spitalul Județean este o prioritate pentru mine și sunt convins de necesitatea implementării acestui proiect“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate