Proiect ANL pentru județul Neamț

Tinerii din comuna Pipirig vor beneficia de 24 de apartamente, destinate închirierii, construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, informează Gabriel Stanciu, Directorul General al Agenției Naționale pentru Locuințe. 

Am semnat contractul de proiectare și execuție lucrări, în valoare de 8.951.775 lei (TVA inclus), aferent obiectivului de investiție.

Locuințele se vor construi pe un regim de înălțime P+3E+M în amplasamentul din str. Ion Creangă nr. 4B, termenul de execuție fiind de 16 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

a transmis Gabriel Stanciu

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate