Proiect de acțiune comunitară „Dar din dar se face Rai…”: Școli din Neamț, alături de parteneri și sponsori, vor aduce o bucurie copiilor cu cancer

Voluntariatul apropie oamenii și rupe frontierele. De asemenea ne face să redescoperim  latura umană din interiorul fiecăruia. Este o onoare să fii voluntar, să-ți pese de cei în jur. A trezi și a dezvolta spiritul voluntariatului la copii, a cultiva valorile lui ar putea fi una din sarcinile de seamă ale  cadrelor didactice.

În perioada 14.11.2022-19.12.2022, Școala Gimnazială Nr. 2 Piatra-Neamț, alături de Școala Gimnazială Nr. 3 și Școala Gimnazială Nr. 5 Piatra Neamț, au fost implicate într-o acțiunea de voluntariat, ce a implicat o strângere de fonduri pentru 40 de cadouri ce urmează a fi oferite copiilor internați la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Maria”, Iași (Secția Oncologie pediatrică).

Parteneri în cadrul acestui proiect au fost Inspectoratul Școlar  Neamț și Fundația ”Împreună pentru solidaritate”, Săvinești, preot-paroh Munteanu Petru.

Coordonatorii proiectului au fost doamnele profesor Bârsan Irina-Amelia (director adjunct Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț) și Nacu Andreia (Școala Gimnazială Nr. 3 Piatra-Neamț) care au implicat cadre didactice inimoase, părinți cu suflet mare si societăți comerciale. Acțiunea a fost pe bază de voluntariat, părinți donând produse, iar societățile comerciale, bani.

Astfel, am reușit să pregătim pentru fiecare copil câte două pachete consistente: pături, perne, prosoape, obiecte de igienă personală, dulciuri, cărți, creioane colorate, jucării si multe fructe. Proiectul se află la a II-a ediție si nu ne vom opri aici. Prin această acțiune dorim să aducem un strop de bucurie în sufletele acestor copii. Mulțumim pentru tuturor pentru implicare!” – spun organizatorii.

Sponsori: FARMACIILE ARDEALUL, SC TCE 3 BRAZI SRL, DINAMIC 92, PETROUZINEX, MARALEX, DANIA, AMENAVIS (VISARIA), 6 AM CEREMONY, STAR MET, TRUST CCDP, FUNDAȚIA AUTONOM

dar-din-dar-se-face-rai_Proiect-de-voluntariat_13.12

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate