(PROIECT DE LEGE) Polițiștii locali vor putea amenda conducătorii trotinetelor electrice

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care permite Poliției Locale să aplice sancțiuni și conducătorilor de trotinete electrice, pe lângă pietoni sau bicicliști.

Actuala formă a legii prevede că poliţia locală „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală” însă datorită faptului că numărul accidentelor provocate sau în care au fost implicați cei care conduc trotinete electrice a crescut în ultima perioadă, polițiștii locali vor putea să aplice sancțiuni și conducătorilor de trotinete electrice.

Potrivit unui raport recent al Poliției Române, numărul accidentelor de circulaţie în care au fost implicaţi conducătorii de trotinete electrice a crescut de peste 52 de ori în ultimii cinci ani, notează presa centrală.

Pe 22 mai, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat. Votul Camerei Deputaţilor a fost decizional şi astfel legea merge la președintele Iohannis pentru promulgare.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate