Proiect Erasmus la Școala Gimnazială „Alexandru Podoleanu” – Podoleni

În perioada noiembrie 2021- mai 2023, Școala Gimnazială „Alexandru Podoleanu” Podoleni, implementează un proiect Erasmus, din cadrul Programului UE pentru educație, formare, tineret și sport, contract 2021-1-RO01-KA122-SCH-000018817- „Școala deschisă”.

Valoarea totală a proiectului este  23750 EUR.

În cadrul acestui proiect, 10 cadre didactice ale școlii au participat la două cursuri de formare desfășurate la AREADNE LIFELONG LEARNING CENTRE –KALAMATA, GRECIA, în perioada 14-28 mai 2022, astfel : „ EDUCATION FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT IN OUR SCHOOLS”,14-21 MAI 2022 și „SPECIAL NEEDS EDUCATION”- 21-28 MAI 2022.

Cele două cursuri au vizat familiarizarea cu conceptele de dezvoltare durabilă și implementarea unor activități concrete în școală, și instruirea si construirea tehnicilor de abordare psihopedagogică pentru elevii cu dizabilități și/sau nevoi educative speciale.

Primul curs s-a bazat pe metodologii și tehnici inovatoare pentru a preda sustenabilitatea, pentru ca elevii noștri să fie mai responsabili și mai activi cu privire la problemele de mediu și să le permită să-și schimbe atitudinea și comportamentul către un viitor durabil.

Elevii cu nevoi educaționale speciale merită cea mai bună educație pe care o putem oferi. Metodele de predare trebuie concepute astfel încât acei elevi să poată beneficia de timpul petrecut la școală. În majoritatea țărilor, profesorii nu au educația adecvată pentru a se ocupa de acest tip de predare și acest curs a urmărit să ofere participanților abilitățile și cunoștințele necesare pentru a gestiona activitățile cu elevii cu nevoi speciale în sala de clasă.

Activitățile au fost reușite, am întâlnit cadre didactice din alte școli, atât din România cât și din Italia, Spania, Lituania, am împărtășit experiențe, am vizitat obiective turistice, am interacționat cultural cu alte popoare, am promovat, cu mândrie, învățământul românesc, tradițiile și obiceiurile noastre!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate