Proiect implementat cu succes de Asociația Oameni M.A.R.I. Târgu- Neamț

Săptămâna trecută s-a încheiat cu succes proiectul „M.A.R.I. de Crăciun” implementat de asociația Oameni M.A.R.I. în perioada 24.12.2022 – 12.01.2023 la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu Neamț.

Acest proiect a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

 „Luna decembrie ne-a adus prima recunoaștere a eforturilor noastre de peste an și am învățat cum putem face bine cu ajutorul proiectelor finanțate de asociații mai mari din România și nu numai. Ne-am aflat printre câștigătorii ediției din decembrie a concursului de proiecte din cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Ne-am dorit ca în seara de Ajun să-l însoțim pe Moș Crăciun la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț și să-l ajutăm să împartă cadourile cerute prin scrisori de către elevii care își petrec vacanța în cadrul centrului. În acest sens, am pregătit 22 de cadouri pentru beneficiarii acestui program, care au conținut: articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, articole de igienă personală, jucării, dulciuri, mici device-uri electronice.

Nimic nu ne-a pregătit însă pentru căldura cu care ne-au primit copiii, emoția întâlnirii cu Moș Crăciun și entuziasmul lor când au primit, poate pentru prima data în viața lor ce i-au cerut Moșului în scrisorile pregătite din timp. Dorim să împărtășim cu voi această bucurie, însoțită de dorința sinceră ca acest proiect să continue și în 2023.

De asemenea, dorim să mulțumim domnului Grigoriu Ștefan – director al CSEI Târgu Neamț și doamnei Aron Nicoleta – instructor de educație la CSEI pentru colaborarea și implicarea lor în acest proiect ” , declară Ana Diana Gavrilescu – președintele Asociației Oameni M.A.R.I.

Asociația Oameni M.A.R.I. este un ONG din Târgu Neamț înființat în luna decembrie 2021. Este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca scop sprijinirea pentru plata terapiilor necesare a familiilor ce au în componență copii și tineri cu dizabilități fizice și/sau psihice.

Misiunea asociației este de a construi în Târgu Neamț un complex de recuperare neuro-motorie pentru copiii și adulții din comunitate.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate