Proiectul „Stop Bullying. Nu-ţi fie frică!” a ajuns la final (FOTO/VIDEO)

Joi, 26 octombrie, în Sala Mare a Teatrului Tineretului a avut loc lansarea scurtmetrajului Stop Bullying! Nu-ţi fie frică!, în prezenţa protagoniştilor şi a doamnei psiholog Olena Munteanu.  

Filmul spune povestea Ioanei care nu a avut niciodată haine „de firmă”. Nici la grădiniţă, nici în timpul şcolii generale şi nici pe perioada liceului. Părinţii ei nu au reuşit să îi asigure un „cod vestimentar” impus de colegii cu o situaţie financiară mai bună. De aici şi până la a ajunge victimă a bullyingului a mai fost doar un pas. Povestea Ioanei este şi a Mariei, şi a lui Alexandru, dar şi a Anastasiei. Este comună, pentru că îşi trage seva din societatea consumeristă în care trăim – îmi afirm statutul prin ceea ce deţin, nu prin ceea ce ştiu sau pot face.

Filmul pune în centrul acţiunii atitudinea victimei, deoarece consecintele pe termen lung asupra celor agresaţi sunt extrem de severe: victimei îi va fi afectată stima de sine, încrederea în propriile forţe, încrederea în cei din jur şi poate manifesta timiditate şi introversiune.

După vizionare, a avut loc o dezbatere pe tema coeziunii sociale și toleranței în rândul tinerilor, totul pornind de la produsul cultural creat. Discuţia a avut în vedere ı̂nțelegerea motivelor care construiesc comportamentele abuzive, și, mai ales, felul în care ele pot fi prevenite și combătute mai eficient.

Mulţumim invitaţilor pentru prezenţă, dar şi tuturor partenerilor implicaţi în proiect!

Proiectul „Stop Bullying. Nu-ţi fie frică!” este implementat de Asociația Teatrul Șchiop şi finanţat de Consiliul Județean Neamț.

Partenerii proiectului sunt Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ, Biblioteca Judeţeană G.T.Kirileanu, ISJ Neamţ şi Ziar Piatra Neamţ.

Alte instituții partenere sunt: Şcoala Gimnazială „Daniela Cuciuc” Piatra Neamţ, Şcoala Gimnazială Dulceşti, Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi” Piatra Neamţ, Colegiul Tehnologic Spiru Haret, Şcoala Gimnazială nr.11.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate