Proiectul URBACT: „Lupta împotriva singurătății în orașe mici și mijlocii”, se conturează – „Bunicii noștri merită să zâmbească!” (Leonard Achiriloaei)

Municipiul Roman își propune să devină un exemplu de comunitate unită și solidară, iar Primarul Leonard Achiriloaei a făcut ieri o declarație cu privire la proiectul URBACT – „Lupta împotriva singurătății în orașe mici și mijlocii”. Această inițiativă aduce împreună orașele din Europa, iar primarul a subliniat importanța construirii de legături autentice și a unei rețele puternice de sprijin în cadrul comunității.

În cadrul acestui proiect, ieri, 21 noiembrie, Municipalitatea Romașcană a fost onorată să primească doi oaspeți speciali, Nicolas Castet din Franța și Christophe Gouache din Belgia, pentru a împărtăși experiențe și a stabili strategii comune de luptă împotriva singurătății. „Această colaborare internațională aduce o rază de speranță pentru noi toți.”, a transmis edilul Romanului.

Primarul Achiriloaei a subliniat că scopul proiectului nu este doar de a combate singurătatea, ci și „de a construi poduri între inimile oamenilor și de a crea o comunitate mai unită și mai înțelegătoare”. Orașul Roman este partener cu alte orașe din Franța, Italia, Grecia, Ungaria, Portugalia, Spania, Slovenia, Danemarca și Muntenegru, formând o echipă determinată să transforme orașul într-un loc în care fiecare voce contează.

Până în 2025, se urmărește crearea unui mediu în care nimeni să nu fie neglijat, oferind sprijin și construind legături autentice. Prin solidaritate și conectare, Primarul Leonard Achiriloaei speră să dărâme barierele singurătății și să transforme Municipiul Roman într-un loc în care solidaritatea devine firească.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate