Proiectul viitoarei promenade și piste pentru bicicliști de-a lungul râului Moldova, intră în linie dreaptă

În cadrul unei importante ședințe a Consiliului Local al municipiului Roman, a fost propusă și ulterior aprobată o inițiativă ce vizează dezvoltarea unui proiect de mare impact pentru comunitatea locală. Astfel, a fost propusă aprobarea unui Protocol de colaborare cu Administrația Națională „Apele Române” pentru preluarea terenului în suprafață de 22.570 de metri pătrați, în vederea implementării proiectului „Amenajare zonă de promenadă și pistă de bicicliști de-a lungul râului Moldova”.

„Așa cum mi-am asumat, intreprind toate demersurile necesare pentru depunerea acestui proiect spre finanțare, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Roman, am propus aprobarea unui Protocol de colaborare cu Administrația Națională „Apele Române” pentru preluarea terenului în suprafață de 22.570 de metri pătrați, împreună cu specificațiile tehnico-economice ale proiectului „Amenajare zonă de promenadă și pistă de bicicliști de-a lungul râului Moldova”.

În prezent, terenul propus pentru investiție, situat în interiorul municipiului Roman, de la strada Sucedava până în zona Bazar, este proprietatea statului român și este administrat de Administrația Națională „Apele Române”.

Obiectivul principal al acestui proiect este transformarea malului stâng al râului Moldova într-un spațiu recreativ, îmbunătățind calitatea generală a zonei, oferind tuturor romașcanilor un loc deosebit de relaxare. Proiectul cuprinde următoarele elemente cheie:

O pistă de bicicliști lungă de 1400 de metri, oferind o rută sigură și plăcută pentru pasionații de ciclism.

O promenadă de 1050 de metri, perfectă pentru plimbări relaxante.

60 de stâlpi de iluminat vor ilumina întreaga zonă, asigurând o atmosferă plăcută în timpul plimbărilor de seară.

Instalarea a 20 de camere de supraveghere video pentru îmbunătățirea securității și asigurarea unui mediu sigur pentru toți vizitatorii.

O stație urbană de încărcare solară, care permite încărcarea ecologică a dispozitivelor electronice.

Zone de odihnă, coșuri de gunoi și suporturi pentru biciclete vor fi plasate în mod convenabil de-a lungul promenadei, oferind confort și curățenie.

Valoarea estimată, conform studiului de fezabilitate se ridică la 4.639.964 lei, TVA inclus. Sunt convins că această inițiativă nu numai că va îmbunătăți aspectul zonei, dar va promova și un stil de viață mai sănătos și mai activ printre membrii comunității noastre.

Urmează întocmirea documentației tehnice și depunerea pentru finanțare. Pe măsură ce înaintăm cu acest proiect, vă voi ține la curent, la fel ca până acum.

Să lucrăm împreună pentru a crea un spațiu vibrant și primitor în care natura, recreerea și comunitatea se întâlnesc!”, a transmis Primarul Municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate