Propaganda PNL contrazice matematica elementară

Propaganda PNL locală scoate ochii oamenilor cu tot felul de sume pe care le declară ca fiind fenomenale. Trecând peste faptul că de ani de zile vorbesc despre cifre, dar realitatea o puteți vedea singuri, haideți să vedem cu materialul clientului cum arată marea realizare a liberalilor nemțeni.

PNL Neamț ne-a anunțat în 2020 cum președintele a negociat pentru România să vină peste noi 80 miliarde de euro.

De atunci și până acum, în 2 ani de zile nu a venit nimic, dar ne anunță că au terminat de împărțit sumele pe județe și la Neamț au fost repartizați 270 de milioane de euro.

Nu prea vedem noi să vină această sumă la Neamț pentru că dacă veneau până acum 10% din banii promiși de PNL la Neamț de fiecare dată când au fost alegeri, la ora aceasta Piatra-Neamț trimitea rachete pe Lună. Dar să trecem repede peste lipsa de încredere în liberalii nemțeni și să revenim la matematică, deoarece simțim că cei de la PNL Neamț ne sfidează inteligența. Haideți să vedem cum arată banii alocați pentru Neamț din totalul de ”bani alocați României”. Trageți singur concluziile referitor la ceea ce au făcut liberalii nemțeni.

Dacă împărțim 80 miliarde euro la 42 județe (inclus București care are același nivel administrativ ca un județ) ar ieși cam 1 miliard de euro de județ. La banii aceștia am face și spital nou, și centuri ocolitoare, drumuri expres etc., dar nu o să apucăm noi să vedem asta. Guvernul liberal mai are de plătit încă sute de milioane de euro pe vaccinurile contractate pe care o să le aruncăm la gunoi probabil și alte miliarde de euro pe datorii făcute în numele pandemiei, războiului și a altor lucruri pe care le-a considerat „prioritare”.

Așadar, comparând propaganda PNL cu matematica elementară pe care am prezentat-o și grafic, suma repartizată județului Neamț este una care din punctul nostru de vedere jignește inteligența oamenilor când e prezentată ca fiind o mare realizare.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate