Propunere de arest preventiv la Tribunalul Neamț pentru 6 inculpați acuzați că au pus în circulație bani falși (zeci de mii de euro)

La data de 30.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 7 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate, în formă continuată. Stirea inițială AICI.

În cauză s-a reținut că, în perioada ianuarie-mai 2023, inculpații au pus  în circulație aproximativ 900 de  bancnote falsificate, în cupiură de 50 și 100 euro, (aproximativ 72.000 de euro în bancnote contrafăcute) și au indus în eroare mai multe persoane vătămate, care aveau spre vânzare, direct sau pe platforme de achiziții on-line, bunuri reprezentând utilaje agricole, telefoane mobile performante, bijuterii din aur, cereale sau îngrășăminte agricole.

În urma perchezițiilor domiciliare și a prinderii în flagrant, realizate în cursul zilei de ieri, au fost identificate și ridicate  sumele de 106.350 euro și 44.800 lei.

Cu privire la bancnotele ce formează suma în euro, există bănuiala rezonabilă că sunt contrafăcute.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă a șase dintre inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul SCCO Neamț.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Bacău, BCCO Galați, IPJ Neamț, IJJ Neamț si IJJ Bacău.

Pe parcursul urmăririi penale, la documentarea activității infracționale au contribuit și  BCCO Iași, BCCO Bacău și SCCO Vrancea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

informează DIICOT

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate