Protejați-vă părinții și bunicii de vânzătorii care îi manipulează să dea o avere pe oale și produse „miraculoase”!

De ani de zile se cunoaște fenomenul prezentărilor publice cu scop comercial la care sunt invitați în special seniori, tocmai pentru că sunt ușor impresionabili. Din păcate, nu s-a reușit stârpirea acestui mod de manipulare psihologică de grup, așa că noi SRL-uri își fac apariția și profită de părinții și bunicii noștri. Chiar dacă această formă de comerț se încadrează la limita legii, ceea ce se întâmplă e profund imoral, motiv pentru care tragem un semnal de alarmă.

Zilele trecute am primit o sesizare de la o fiică îngrijorată, din Neamț, care a descoperit într-o vizită, sub patul părinților, un set nou-nouț de „oale medicale” care a costat nici mai mult, nici mai puțin decât 4500 de lei!

După ce a participat la o prezentare într-un restaurant, fiind invitată telefonic, mama acesteia a considerat că a făcut chiar o afacere foarte bună, deoarece a primit bonus, gratuit, un aparat de masaj și o plită cu inducție. În plus, din prezentarea făcută reieșea că aceste oale te fac mai sănătos și cu toții știm că de la o anumită vârstă nimic nu e mai de preț decât sănătatea. Venit, văzut, vândut! Misiune de marketing agresiv îndeplinită.

Ciudat este că SRL-ul din Ploiești, înființat în 2021 și venit „din întâmplare” la Neamț, a emis în luna ianuarie 2023 o factură datată cu un an în urmă (la fel și garanția), iar chitanța cu data corectă. Acum că situația a fost descoperită, fiica încearcă să recupereze banii, însă șansele sunt destul de mici.

Nu știu dacă o să pot recupera banii mamei mele, dar, dacă în județul Neamț 5-10 oameni nu mai pățesc asta, contează. Când ești bătrân, când e vorba de sume mai mari de bani mereu e bine să întrebi și pe altcineva. Să nu iei decizii pripite bazate pe manipulare și impulsul de moment.”, ne-a declarat fiica.

Am căutat același model de oale pe site-uri de vânzare de tipul OLX unde prețul este de 4-5 ori mai mic. Nemțenii ar trebui să înțeleagă că nu există nimic gratis și că nimeni nu vinde miracole. Dacă sună prea frumos ca să fie adevărat, e clar că ceva nu este în regulă.

Vă rugăm insistent apărați-vă rudele și cunoscuții de aceste capcane și spuneți-le că nu le dă nimeni nimic gratis, ci e vorba doar de o înșelătorie bine pusă la punct.

Dacă autoritățile locale ar vrea totuși să faca un lucru util pentru bătrânii din Neamț, ar putea să meargă la aceste prezentări și să verifice în mod legal toate actele, să verifice în amănunt și localurile care sunt implicate să vadă dacă au totul în regulă și să facă un efort concentrat ca să dea de înțeles acestor escroci că în Neamț nu sunt bineveniți.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate