PSD anunță scăderea prețurilor la alimentele de bază. Daniel HARPA: “Un pas important pentru sprijinirea cetățenilor cu venituri mici și medii!”

Prețurile la 14 alimente de bază au scăzut cu până la 50%, lucru care se poate vedea chiar la raft în această perioadă. Măsura propusă de PSD de plafonare a adaosului reduce inflația și sprijină românii cu venituri modeste. Scăderea prețurilor la alimentele de bază are ca rezultat o creștere reală a puterii de cumpărare pentru populație.

Această inițiativă a social-democraților vine ca un sprijin binevenit pentru românii care au simțit în mod acut impactul creșterii inflației asupra costurilor de trai. Coșul de cumpărături de bază, care reprezintă necesitățile esențiale ale fiecărei gospodării, a devenit mai accesibil pentru cetățeni.

Un alt efect benefic al acestei măsuri este reducerea inflației, al cărei avans a fost influențat de majorarea prețurilor la energie și alimente. Astfel, prin stabilizarea costurilor la alimente, măsura contribuie la îmbunătățirea situației economice generale a țării. Această inițiativă reprezintă o promisiune onorată a PSD, demonstrând că acțiunile concrete ale guvernării și cooperarea cu lanțurile de supermarket-uri și procesatori pot aduce beneficii reale pentru cetățeni.

„Noi, social-democrații, suntem alături de voi. Toate demersurile noastre sunt pentru a face față, împreună, provocărilor economice, și pentru a asigura bunăstarea locuitorilor județului Neamț. Iar de la Guvernul Ciolacu avem toată susținerea! Sănătate și numai bine vă doresc!”, a declarat Daniel Vasilică Harpa, președintele PSD NEAMT.

Lista celor 14 produse alimentare de bază pentru care s-au plafonat adaosurile:

1) Pâine albă simplă
2) Lapte de vacă proaspăt, grăsime 1,5%
3) Brânză telemea din lapte de vacă vrac
4) Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime
5) Făină albă de grâu
6) Mălai
7) Ouă de găină
8) Ulei de floarea-soarelui
9) Carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard)
10) Carne proaspătă porc (carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc)
11) Legume proaspete vrac (roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei kapia)
12) Fructe proaspete vrac (mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă)
13) Cartofi proaspeți albi vrac
14) Zahăr alb tos

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate