PSD care e la conducerea guvernului și PNL care conduce Ministerul Finanțelor zic că nu ne măresc taxele și impozitele, dar de fapt „vor băga în perfuzii” mediul privat

PSD care e la conducerea guvernului și PNL care conduce Ministerul Finanțelor zic că nu ne măresc taxele și impozitele, dar de fapt ”vor băga în perfuzii” mediul privat și ne vom da de exemplu chiar pe noi.

Anul trecut plăteam TVA de 19% și impozit pe dividende de 5%. De anul viitor, vom plăti:

  • TVA – 19%
  • Impozit pe dividende – 8%
  • Și pentru că avem două firme, una plătitoare de TVA și una neplătitoare, se adaugă forțat un impozit de 16% pe profit.

Deci, dacă încasăm 1.000 lei pe un articol publicitar, vom plăti aproximativ 19% TVA, 16% din profit și 8% dacă retragem restul banilor ca dividende. Asta înseamnă o impozitare de 38%, fără să apucăm să respirăm și fără a lua în calcul alte cheltuieli.

Dacă mai și respirăm, vom plăti impozite și pe salarii, pe sănătate, la pensie și multe alte taxe.

În concluzie, de la 1 ianuarie 2024 nu mai vorbim de impozitare, ci de o legiferare a tâlhăriei statului asupra sectorului privat. Statul va câștiga din munca noastră -în unele situații, mai mult decât noi cei care muncim. Și poate asta nu ar fi o problemă dacă din banii de care suntem deposedați ni s-ar întoarce servicii medicale de calitate, infrastructură, justiție corectă, siguranță, etc., dar nu ni se întorc decât servicii de proastă calitate, care colcăie de corupție și incompetență.

Pentru transformarea sistemului de impozitare în sistem de tâlhărie legală asupra celor care muncesc, guvernul va avea o mulțime de surprize, de la reacții electorale până la dezvoltarea de mecanisme ilegale prin care oamenii vor începe să se apere împotriva tâlhăriei care se numește legal taxe și impozite.

Acesta este efectul unei coaliții între cele mai mari partide, care, în mod normal, ar trebui să fie în opoziție. Și pentru a nu ne limita doar la efecte, cauza principală rămâne aceeași: un popor de oameni care nu iau atitudine și acceptă orice din partea statului.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate